Hyundai Forums banner

Kolor przewodu do świateł cofania?

36K views 10 replies 7 participants last post by  ArtHyundai19  
#1 ·
Instaluję kamerę cofania i chcę podłączyć zasilanie kamery cofania do przewodów zasilających świateł cofania.

Czy ktoś wie, jaki kolor mają przewody świateł cofania w bagażniku?

#5 · (Edited)
Dzięki za radę. Próbowałem śledzić, który przewód idzie do której lampy, ale nie mogłem zdjąć metalowego panelu, który pokazałby, który przewód dokąd idzie. Więc zgadłem (głupio, wiem). Okazuje się, że zielony i zielony z białym paskiem idzie do hamulców.

W każdym razie, trochę odbiegając od tematu, mam kolejne pytanie.

Użyłem przewodu głośnikowego jako swego rodzaju przedłużenia do przewodów mojej kamery. Przeciąłem przewód kamery, który odsłonił 4 wewnętrzne miedziane przewody. Dwa do zasilania i dwa do wideo. (Było to konieczne, ponieważ przewód kamery miał wybrzuszenie, które nie zmieściłoby się przez otwór za moją tablicą rejestracyjną.)

Zasilanie wydaje się działać dobrze, ale czy przewód głośnikowy działa do przedłużania kabla wideo? Kabel wideo ma żółty koniec, jak kable RCA czerwony, biały i żółty. Mogłem uzyskać migotanie na moim samochodowym stereo za każdym razem, gdy naciskałem hamulce, wskazując, że zasilanie działa, ale nie pojawił się żaden obraz, więc zakładam, że użycie tego przewodu głośnikowego do wydłużenia tego kabla wideo było złym posunięciem.

Jakieś przemyślenia?

Edycja: Wiem, dużo złych decyzji tutaj, ale kamera kosztowała tylko 18 dolarów, a jedynym przewodem, który miałem pod ręką, był przewód głośnikowy. Albo musiałem wywiercić duży otwór za moją tablicą rejestracyjną, aby dopasować przewód kamery, albo musiałem użyć jakiegoś przedłużenia, cieńszego przewodu, aby przejść przez otwór, który już tam był.

#10 ·
HYNDAI ELANTRA kolor przewodu cofania Właśnie spędziłem weekend podłączając nowe radio samochodowe z kamerą cofania w moim HYNDAI ELANTRA. Przewód, który musisz połączyć, aby kamera włączyła się po włączeniu biegu wstecznego, znajduje się po STRONIE KIEROWCY i jest to BRĄZOWY PRZEWÓD.
Dam ci kciuk w górę, jeśli to prawda. Najpierw muszę sprawdzić, czy mam tam brązowy przewód.