Hyundai Forums banner

Hyundai Sonata N-Line Night Edition

23K views 89 replies 21 participants last post by  21NLineSonata  
#1 ·
Jestem ogromnym wielbicielem N-Line i całkiem możliwe, że będzie to mój następny samochód na początku 2022 roku, dlatego przeglądałem te fora, żeby zobaczyć, co mają do powiedzenia osoby, które są właścicielami tego samochodu i uważam, że ogólny konsensus jest „fantastyczny”. Żaden samochód nie jest idealny, to samo dotyczy Sonaty. Ale jest to doskonała wartość za to, czym jest.

Mówiąc to, nikt jeszcze nie zamieścił zdjęcia „Night Edition”, która nadchodzi, ale wziąłem to z Instagrama, ponieważ było to dość jasne.

To, co ta wersja wnosi nowego, zostało już wymienione w innych wątkach, ale wydaje mi się, że je pamiętam:
  • Czerwone akcenty (spójrz na przód)
  • Specjalne emblematy Hyundaia (patrz przód, myślę, że są ciemne chromowane)
  • Specjalne czarne felgi Night Edition
  • Czerwone zaciski hamulcowe (nie, nie hamulce N performance)
  • Spoiler na klapie bagażnika z włókna węglowego
  • Wykończenie dostępne tylko w kolorze czarnym lub białym (bardzo meh, ponieważ lubię też inne kolory)

#2 ·
Koła są całkiem ładne. Te czerwone akcenty są dla mnie jednak zbyt wieśniackie. Kiedy myślę o Night Edition, spodziewam się, że wszystkie elementy wykończeniowe będą ciemniejsze. Ciemniejsze reflektory i ciemne chromowane lub czarne listwy wokół okien. Wiem, że wygląd "murdered" nie jest dla każdego, ale gdybym miał czarny samochód, byłby czarniejszy niż czarny lol. Mam nadzieję, że to nie jest zbyt drogi pakiet, biorąc pod uwagę, że większość z tych rzeczy można zrobić za pomocą winylu i farby.

#8 ·
Koła są całkiem ładne. Te czerwone akcenty są dla mnie zbyt "rice". Kiedy myślę o Night Edition, spodziewam się, że wszystkie elementy wykończeniowe będą ciemniejsze. Ciemniejsze reflektory i ciemne chromowane lub czarne wykończenia wokół okien. Wiem, że wygląd "murdered" nie jest dla każdego, ale gdybym miał czarny samochód, byłby czarniejszy niż czarny lol. Mam nadzieję, że pakiet nie będzie zbyt drogi, biorąc pod uwagę, że większość z tych rzeczy można zrobić za pomocą winylu i farby.
Szczerze mówiąc, nie sądzę, żeby czerwień była aż tak "rice", ponieważ to w zasadzie cały jej zakres, tylko te przednie akcenty.

Myślę, że ceny będą w zasadzie takie same jak w standardowej wersji N-Line, może dodatkowe 1000 dolarów, jeśli miałbym zgadywać.

#5 ·
Jedyne, co mi się podoba w wersji Night Edition, to fakt, że zdecydowali się na reflektory LED w stylu projektora. Poza tym normalna linia N jest moim zdaniem lepsza.
To jest koreańska linia N. Myślę, że kiedy Nights zaczną pojawiać się w USA, nie będą miały reflektorów w stylu projektora. Modele amerykańskie tracą wszelkiego rodzaju funkcje, które wszyscy inni otrzymują w linii N.

#4 ·
Jestem ogromnym wielbicielem N-Line i całkiem możliwe, że będzie to mój następny samochód na początku 2022 roku, dlatego przeglądam te fora, żeby zobaczyć, co mają do powiedzenia osoby, które są właścicielami tego samochodu i uważam, że ogólny konsensus jest "fantastyczny". Żaden samochód nie jest idealny, to samo dotyczy Sonaty. Ale jest to doskonała wartość za to, czym jest.

Niemniej jednak nikt jeszcze nie zamieścił zdjęcia "Night Edition", która nadchodzi, ale wziąłem to z Instagrama, ponieważ było to dość jasne.

To, co ta wersja wnosi nowego, zostało już wymienione w innych wątkach, ale wydaje mi się, że je pamiętam:
  • Czerwone akcenty (spójrz na przód)
  • Specjalne emblematy Hyundai (patrz przód, myślę, że są ciemnochromowane)
  • Specjalne czarne felgi Night Edition
  • Czerwone zaciski hamulcowe (nie, nie hamulce N performance)
  • Spojler na klapę bagażnika z włókna węglowego
  • Wykończenie dostępne tylko w kolorze czarnym lub białym (bardzo meh, ponieważ lubię też inne kolory)

View attachment 460392
Zamieściłem film, który to zawierał, tydzień lub dwa temu (kiedy wprowadzili Elantra N) i zastanawiałem się, czy to właśnie to. Byłem po prostu zdezorientowany nazwą "czarny". Wygląda fajnie. Szkoda, że prawdopodobnie nie dostaniemy reflektorów projekcyjnych

#6 ·
Oto, co otrzymuje amerykańska "Night Edition":

Tylny spojler z tworzywa sztucznego wzmocnionego włóknem węglowym (CFRP)
Matowe, czarne, 19-calowe, unikalne felgi aluminiowe z kołpakami środkowymi z CFRP
Czerwone zaciski hamulcowe
Ciemne chromowane emblematy z przodu i z tyłu
Matowe, czarne osłony lusterek i górne osłony klamek drzwi (kolor nadwozia w przypadku Quartz White)

Źródło: https://www.hyundainews.com/assets/...s.com/assets/documents/original/47314-2022MYSonataDealerPriceSheet11Jun2021.pdf

Wersja o nazwie "The Black" jest przeznaczona na rynek koreański. Źródło: https://www.hyundainews.com/en-us/releases/3352

#10 ·
Jak mówili inni, to nie to, co dostaną Stany Zjednoczone, jeśli chodzi o specyfikację. Nie dostaniemy tych samych świateł i wątpię, by czerwone oznaczenia znalazły się w wersji produkcyjnej.

Właśnie zrobiłem ogólnokrajowe wyszukiwanie, jeszcze nie ma Night Editions z 2022 roku. Widziałem jednak wiele linii N z 2022 roku. Najniższa cena jest blisko, ale dla mnie poza stanem. U tego samego dealera, u którego kupiłem mój '16 Sonata PHEV Limited. New 2022 Hyundai Sonata N Line For Sale $33,186 | Cars.com Nieźle. Reklamowana cena zawiera opłatę dokumentacyjną i wykorzystuje 500 $ gotówki za skorzystanie ze standardowej stopy finansowania Hyundai. Po prostu się na to zgódź, a następnie refinansuj, zanim jeszcze zapłacisz pierwszą ratę.

#11 ·
Jak mówili inni, to nie to, co dostaną Stany Zjednoczone, pod względem specyfikacji. Nie dostaniemy tych samych świateł i wątpię, żeby czerwone oznaczenia znalazły się w wersji produkcyjnej.

Właśnie zrobiłem wyszukiwanie w całym kraju, jeszcze nie ma Night Editions 2022. Widziałem jednak wiele linii N 2022. Najtańszy jest w pobliżu, ale dla mnie jest poza stanem. U tego samego dealera, u którego kupiłem mój '16 Sonata PHEV Limited. Nowy Hyundai Sonata N Line 2022 na sprzedaż $33,186 | Cars.com Nie jest źle. Reklamowana cena zawiera opłatę za dokumentację i wykorzystuje 500 $ gotówki za skorzystanie ze standardowej stopy finansowania Hyundai. Po prostu się na to zgódź, a następnie refinansuj, zanim jeszcze zapłacisz pierwszą ratę.
Wiem, że nie dostajemy dokładnej specyfikacji na zdjęciu, nigdy tego nie robimy. To wersja KDM i zawsze dostawaliśmy wykastrowaną wersję w porównaniu do reszty świata. Dostajemy jednak niektóre rzeczy na zewnątrz, jak zaznaczyłem w moim pierwotnym poście. Tak czy inaczej, myślę, że wygląda dobrze!

#12 ·
Dzięki za opublikowanie tego. Poważnie rozważam Sonatę N-line 2022 i podoba mi się pakiet Night, który opublikowałeś, ponieważ już zdecydowałem się pozostać przy czarnym kolorze, ponieważ dramatycznie zmniejsza to wygląd grilla sumowego. Naprawdę mam nadzieję, że światła LED jakoś trafią do USA.

W przeciwnym razie mogę zacząć rozważać Elantrę N.

#14 ·
Dzięki za opublikowanie tego. Poważnie rozważam Sonatę N-line 2022 i podoba mi się pakiet Night, który opublikowałeś, ponieważ już zdecydowałem się pozostać przy czarnym kolorze, ponieważ dramatycznie redukuje wygląd grilla suma. Naprawdę mam nadzieję, że światła LED w jakiś sposób trafią do USA.

W przeciwnym razie mogę zacząć rozglądać się za Elantrą N
Jeśli nie potrzebujesz miejsca w Sonacie, poczekałbym na Elantrę N. Nowy styl nadwozia Elantry bardzo przypomina mi mniejszą wersję Sonaty. Ma to być pełne "N", a nie N Line i będzie miało znacznie większą wydajność (286 KM w mniejszym, lżejszym samochodzie), ma LDS i inne zawieszenie, takie jak Veloster N.

Z szacowaną ceną 30 000 $

#17 · (Edited)
Mamy również osobny wątek na ten temat.
(4) Night Edition.. here it is | Hyundai Forums (hyundai-forums.com)

Dla większości z nas ta edycja nie jest niczym wspaniałym. Z pewnością myślę, że niektórym się spodoba i nie będę nikogo krytykował za jej zdobycie - będzie tak samo wspaniała jak zwykła linia N. Wielu z nas po prostu nie uważa, że ​​koła wyglądają tak wspaniale i że powinni byli przyciemnić całe chromowanie.

Po prostu wydaje się drogo żądać 1300 dolarów więcej za:
Spojler tylnej wargi z tworzywa sztucznego wzmocnionego włóknem węglowym (CFRP)
Matowe czarne 19-calowe unikalne felgi aluminiowe ze środkowymi nakładkami CFRP (wydaje się, że są to po prostu felgi SEL Plus, pomalowane - dlaczego podwyżka ceny?)
Czerwone zaciski hamulcowe
Ciemne chromowane przednie i tylne odznaki
Matowe czarne osłony lusterek i górne osłony klamek drzwi (kolor nadwozia na Quartz White)

Teraz, gdyby za to pobrali opłatę i użyli lekkich czarnych kół N i ulepszonych przednich hamulców N performance za tę cenę, a nawet trochę więcej, to prawdopodobnie uszczęśliwiłoby obecnych właścicieli. Za 1300 dolarów większość z nas miała nadzieję, że Night Edition będzie miała jakieś ulepszenia wydajności lub dodatkowe ulepszenia wizualne, to po prostu porażka.

Dla mnie chciałbym spojler tylnej wargi i środkowe nakładki, mam nadzieję, że będą dostępne wkrótce, jeszcze ich nie widziałem na żadnej stronie internetowej z częściami Hyundai. Prawdopodobnie po prostu zadowolę się nakładkami środkowymi, lubię czerwone kółko, ale zgaduję, że spojler będzie droższy niż chcę wydać na coś naprawdę kosmetycznego.

#26 ·
Wiem, że udostępniłem to jakiś czas temu, ale od tego czasu pojawiło się mnóstwo nowych osób. Chciałbym, żeby ta "Night Edition" była prawdziwą aktualizacją (oczywiście). Jeśli spojrzysz na sam dół tego linku, możesz zobaczyć, że w Korei mają rzeczywiste ulepszenia wydajności. Hamulce N Performance byłyby niesamowite. Czarne felgi wyglądają przynajmniej lepiej (i są bardziej unikalne) niż czarne felgi SEL. Szaleństwo patrzeć i widzieć, ile rzeczy można dostać w koreańskich modelach. Zazdroszczę!

#31 ·
To samo co OE. Bez nachyleń. Bez wystających elementów. To samo skrzydło. Inny materiał. Warga N-Line wcale nie jest wyjątkowa, używają jej również w Sonata Hybrid. Wiem z doświadczenia, ponieważ miałem zły bagażnik w moim samochodzie i musiałem załatwiać sprawę z Hyundai, żeby było dobrze. Spójrz na swój własny z góry, z tyłu i z boku. Różne kąty dadzą różne wyniki.

#32 · (Edited)
To samo co OE. Bez nachyleń. Bez wystających elementów. To samo skrzydło. Inny materiał. Warga N-Line wcale nie jest specjalna, używają jej również w Sonata Hybrid. Wiem z doświadczenia, ponieważ miałem zły bagażnik w moim samochodzie i musiałem załatwiać sprawę z Hyundai, żeby było dobrze. Spójrz na swój z góry, z tyłu i z boku. Różne kąty dadzą różne wyniki.
View attachment 462790
Nie zgadzam się. Kształt jest zupełnie inny.

Zdjęcie poniżej mojego, wyraźnie widać, że koniec mojego spoilera OE N Line, który przylega do tylnego światła, jest równo z tylnym światłem i nie jest zakrzywiony na zewnętrznej krawędzi narożnej, jak w przypadku Night Edition na zdjęciu, które zamieściłeś, mój spoiler pokładowy OE N Line jest kwadratowy i płaski z narożnikami 90 stopni.

Image

Image

Myślałem, że spoiler jest z prawdziwego włókna węglowego, ale wygląda na to, że jest hydrodipped, teraz to lipa.

#44 ·
Właśnie dostałem od mojego przyjaciela, który pracuje w dziale sprzedaży w I.E. Hyundai w Loma Linda Ca. Świeżo z ciężarówki. Dokładnie tak, jak mówiłem. To samo skrzydło tylko z karbonu.
Wow, bardzo uparty? TO NIE JEST TO SAMO SKRZYDŁO, CZŁOWIEKU!!! Czy posiadasz standardową linię N? Ja tak, to NIE to samo co moje skrzydło, no weź człowieku, w pewnym momencie po prostu przestań, mylisz się.🤬