Hyundai Forums banner

Folia winylowa na dach

4.1K views 18 replies 8 participants last post by  WBW_ATL  
#1 ·
Zastanawiam się nad owinięciem dachu. Dla tych, którzy wiedzą, jakie są potencjalne problemy w przyszłości? Jak wpłyną na to zimne i śnieżne zimy? Ogólnie rzecz biorąc, jak długo to średnio wytrzyma? Jaka jest uczciwa cena za dobrą jakość wykonania na owinięciu dachu?

Otrzymałem wycenę na 220 dolarów z miejsca w centralnym Jersey. Czy ktoś w okolicy zna dobry sklep, który to robi?

#2 ·
To całkiem dobra cena. Jeśli ma być szew pośrodku (w zależności od szerokości dachu), powinieneś zapytać ich, czy użyją nici Tenara (nie jestem tu wystarczająco długo, żeby zamieszczać linki, ale wygoogluj 'nić Tenara'). Podniesie to nieco cenę, ale gwarantuje, że nie zgnije i nie będzie wymagało ponownego szycia przez 50 lat, jest syntetyczne. Jeśli nie będzie szwu, to zignoruj, czasami ludzie robią też tylne i przednie słupki, w takim przypadku nić byłaby używana do przyszywania do nich skrzydeł.

On zarobi około połowy tego, co pobiera, więc IMO to całkiem dobra cena. Widziałeś jakąś jego pracę?

#3 ·
To całkiem dobra cena. Jeśli ma być szew pośrodku (w zależności od szerokości dachu), powinieneś zapytać ich, czy użyją nici Tenara (nie jestem tu wystarczająco długo, żeby zamieszczać linki, ale wygoogluj 'nić Tenara'). Podniesie to nieco cenę, ale gwarantuje, że nie zgniotą się ani nie będą wymagały ponownego szycia przez 50 lat, są syntetyczne. Jeśli nie będzie szwu, to zignoruj, czasami ludzie robią też tylne i przednie słupki, w takim przypadku nić byłaby używana do przyszywania skrzydeł.

Zarobi około połowy tego, co żąda, więc IMO to całkiem dobra cena. Widziałeś już jakąś jego pracę?
50 lat? Nie jestem pewien, czy zatrzymam samochód na tak długo...:harhar: Widziałem tylko pracę na zdjęciach na stronie na Facebooku. Jeśli przewiniesz w dół mniej więcej w połowie strony, jest biała Sonata z 2015 roku z owiniętym dachem. Rozmawialiśmy tylko przez SMS, ale zamierzam pójść do sklepu, żeby porozmawiać więcej. Wspomniał, że przednia warga też dobrze by wyglądała, ale chcę się upewnić, że rozmawiamy o tym samym obszarze pod grillem.

https://www.facebook.com/NJ-Vinyl-Co-189495301091813/timeline/

#7 ·
Czy owijasz dach dla ochrony czy chcesz, żeby ludzie myśleli, że wydałeś dodatkowe pieniądze i masz panoramiczny szyberdach?
LOL, oczywiście, że nie, to byłoby tylko dla wyglądu.

#5 ·
Podoba mi się wygląd, o ile używają dobrej folii, w przyszłości będzie dobrze. Jedynym możliwym "problemem" jest to, że jeśli okleisz dach, a następnie usuniesz folię 5 lat później, lakier na dachu będzie miał oryginalny odcień, podczas gdy reszta samochodu nieco wyblaknie.

#8 ·
Podoba mi się wygląd, o ile używają dobrego filmu, w przyszłości będzie dobrze. Jedynym możliwym "problemem" jest to, że jeśli owiniesz dach, a następnie usuniesz go 5 lat później, farba na dachu będzie miała oryginalny odcień, podczas gdy reszta samochodu trochę wyblaknie.

Hmmmm, to sprawi, że będę się nad tym mocno zastanawiał.

Miałem na myśli winylowy dach, jak w niektórych starszych modelach Caddillacs i New Yorkers. Nigdy wcześniej tego nie widziałem. Muszę częściej wychodzić lol.
Lol, cieszę się, że to opublikowałeś. Uratowało mnie to przed wyglądaniem jak idiota, kiedy pytam o nić tenara.:nerd:

#9 ·
Tak, niezła cena, zapłaciłem tyle, żeby okleić grill i dolny zderzak. Poza tym byłoby to dość łatwe. Nie pozwoliłbym jednak, żeby siedziało to na lakierze dłużej niż kilka lat, żeby uniknąć ryzyka, że klej może go uszkodzić. To jak mieć na nim ogromną naklejkę. lol

#18 ·
Tak, niezła cena, zapłaciłem tyle za oklejenie mojego grilla i dolnego zderzaka. Poza tym byłoby to dość łatwe. Nie pozwoliłbym jednak, żeby to siedziało na lakierze dłużej niż kilka lat, żeby uniknąć ryzyka, że klej może go uszkodzić. To jak mieć na nim ogromną naklejkę. lol
Powiedzmy, że folia pęknie lub wyblaknie za kilka lat, czy nie można by jej po prostu zrobić ponownie?

#12 ·
Biała sonata jest moja na tym zdjęciu na nj vinyl co lol, wykonał dobrą robotę. Zapłaciłem 200 dolarów i nie miałem z tym żadnych problemów
Mały świat.lol. Kiedy to owinąłeś i na co się zdecydowałeś, na błyszczące owinięcie czy coś innego? Czy musiał opuścić podsufitkę, aby zrobić płetwę rekina?

Czy owinąłeś również pod swoim grillem, trudno to stwierdzić ze zdjęcia na stronie Facebooka.

#17 ·
Zrobiłem to w kwietniu i jak dotąd wszystko dobrze. Zdecydowałem się na błyszczącą czerń i zostawiłem płetwę rekina białą. Kupiłem rolkę winylu i wypróbowałem ją na moim grillu i wyszło całkiem nieźle. Nic nie robiłem pod grillem
Dzięki za zdjęcie, wygląda ładnie, zamierzam to zrobić. Czy twój grill jest owinięty na tym zdjęciu i czy sam owinąłeś lusterka?

#16 ·
dobra cena. Firmy takie jak 3M i Oracal twierdzą, że ich winyl wytrzymuje 3-5 lat, co uważam za uczciwe oszacowanie. Materiał ten świetnie sprawdza się w szalonych temperaturach i o ile osoba nakładająca go wie, co robi, nie powinniście mieć żadnych problemów. Właściwie jest to dość łatwe do zrobienia, zwłaszcza na płaskim panelu, takim jak dach