Hyundai Forums banner

Demontaż osłony przedniego koła

8.1K views 3 replies 3 participants last post by  Morsel  
#1 ·
Cześć,

Więc wkrótce odwiedzę złomowisko, żeby odebrać nową osłonę koła (to coś na górze koła i nadkoli aż do przedniego zderzaka i trzyma to razem) i chciałem wiedzieć, czy muszę zdjąć oponę, czy też mogę dostać się do wszystkich wkrętów wciskanych za pomocą śrubokręta?

Dzięki!

#2 ·
Cześć,

Więc wkrótce odwiedzę złomowisko, aby odebrać nową osłonę koła (to coś na górze koła i nadkoli aż do przedniego zderzaka i trzyma to razem) i chciałem wiedzieć, czy muszę zdjąć oponę, czy mogę dostać się do wszystkich wkrętów wciskanych za pomocą śrubokręta?

Dzięki!
Nazywa się to osłoną przeciwbryzgową i tak, zdejmij oponę

#4 ·
Czy ktoś może spróbować mi wytłumaczyć, które śruby muszę odkręcić?

Hyundai 868123Y000 Genuine Fender Liner | eBay
Osłona błotnika (duża zakrzywiona okrągła rzecz) jest utrzymywana na miejscu za pomocą kilku klipsów osłony błotnika. Istnieją dwa numery części dla tych elementów. Uważam, że wszystkie starsze modele zostały wycofane z powodu problemów z luźno dopasowanymi klipsami, ale oto numery części dla obu (@ 1,60 USD za sztukę)

Starsze z łbem Philipsa: OEM p/n: 86590-28000
Nowszy zamiennik (trochę grubszy i wciskany), OEM p/n: 86595-2T500

Biorąc pod uwagę wysiłek, wydałbym pieniądze i założył wszystkie nowe klipsy osłony błotnika. Po wyjęciu są one wszystkie zepsute, więc warto wydać kilka dolarów, aby upewnić się, że nowa osłona błotnika pozostaje na swoim miejscu. Nienawidzę luźnych części i grzechotania jeszcze bardziej.