Cześć, nowy na forum, ale dzięki wielu dniom czytania tych forów w końcu kupiłem swój samochód. Wybrałem czarny model Limited 2012 z nawigacją. Odebrałem samochód w sobotę rano i przejechałem około 65 mil do domu, ciesząc się systemem nawigacji i moim iPodem, więc nigdy nie zwracałem tak dużej uwagi na dźwięk silnika. Samochód wygląda niesamowicie, dobrze się czuje, ale krótka przejażdżka nocą z otwartymi oknami i bez muzyki sprawiła, że usłyszałem ten hałas w silniku, jakby coś utknęło w jednym wentylatorze i stawało się głośniejsze po naciśnięciu pedału gazu. Dzwonię do dealera i z powodu święta ich dział serwisowy jest zamknięty i kazano mi przywieźć samochód do wtorku.... W drodze powrotnej z małej wycieczki samochód zaczął robić się coraz głośniejszy, do tego stopnia, że teraz włączasz samochód i w ciągu 5 sekund hałas jest obecny. Brzmi to tak, jakby problemem był pasek rozrządu/łańcuch. Właśnie dostałem samochód i jestem sfrustrowany tym problemem. W każdym razie, wszelkie rady dotyczące postępowania z dealerem byłyby miłe. I dziękuję za garść informacji tutaj!