Znalezienie sposobu na wymianę na regenerowaną skrzynię biegów to dobry pomysł, dostajesz gwarancję na jedną rzecz....
Naprawa w domu jest możliwa, ale nie próbowałbym tego bez przeprowadzenia wielu badań. To nie tylko kwestia wyciągnięcia złych części i włożenia dobrych. Musisz wziąć pod uwagę kroki, niuanse dla konkretnej skrzyni biegów w odniesieniu do tolerancji. Chodzi mi o to, że mógłbym zobaczyć siebie odbudowującego GM 4L60E, ponieważ widziałem wiele filmów, jak ludzie robią to krok po kroku i dosłownie robią to na swoim podjeździe. Jednak czytałem wiele o wykonaniu całej pracy i nadal braku działającej skrzyni biegów. Napędy hydrauliczne mogą być trudne.
Jeśli masz środki na odbudowę skrzyni biegów, zawsze mówię, że warto, o ile masz odwagę, aby w razie potrzeby wyjąć ją ponownie i zrobić to jeszcze raz, jeśli coś pójdzie nie tak.
Jeśli chodzi o wartość odsprzedaży, to w tym momencie naprawdę nie ma znaczenia. Jaka jest dla ciebie wartość utrzymywania go w ruchu? Jeśli kochasz pojazd, czujesz, że nadal możesz mu ufać po naprawie, to absolutnie nie martw się kosztami naprawy.
Kupiłem mojego Astro z rzekomo świeższą odbudową (10 tys.) i dosłownie miałem skrzynię biegów odbudowaną tydzień po jej zakupie. Powiedz mi, że nie byłem tym trochę zniechęcony! Zleciłem to facetowi z Craigslist za 650 dolarów i wymieniłem mu ciężarówkę ze złą skrzynią biegów za pracę przy demontażu i wymianie, a także dostałem kilka ulepszonych części.