Hyundai Forums banner
41 - 60 of 178 Posts
OP, wszystko zależy od tego, jak dotykasz wgłębienia. To nie wina pilota w torebce twojej żony. Twój problem polega na tym, ŻE NIGDY NIE DOTYKAJ PRZEDNIEJ CZĘŚCI UCHWYTU PODCZAS ZAMYKANIA SAMOCHODU.

Istnieją 4 możliwe pozycje dłoni, aby zablokować drzwi za pomocą zamków wgłębieniowych na zewnętrznych klamkach. Oczywiście proste naciśnięcie kciukiem działa, ale osobiście uważam to za niezręczne. Moja dłoń potrzebuje na czymś spocząć.

Oto trzy inne pozycje dłoni, które działają dla mnie BEZ dotykania przedniej części uchwytu. Ponownie, NIGDY nie dotykaj przedniej części uchwytu podczas naciskania wgłębienia.

ODBLOKOWANIE jest również proste. Połóż dłoń na klamce, ale nie ciągnij od razu. Poczekaj sekundę. Następnie pociągnij. Violà!
Bardzo pomocne informacje! Dzięki!

Właśnie wziąłem dwa lub trzy palce i szybko przesunąłem po klamce i odszedłem. Nie ma potrzeby szukać słodkiego punktu.

Nie chcę być głupcem, który pojawi się na filmie na U tube jako osoba macająca swój '22 Tucson Hybrid limited przez 5 minut na parkingu Walmarts.

Zawsze działa dla mnie i jest o wiele szybsze niż znalezienie wcięcia i dotykanie tylko go.

Przesuwam tak szybko, jak Flash Gordon, że wyprzedzam sygnał dźwiękowy.

Po błyskawicznym przesunięciu sygnał dźwiękowy słychać około 1 sekundy później, gdy odwracam się i zaczynam moją podróż wyjściową.

Powroty są łatwe. Podchodząc do samochodu, światło zbliżeniowe zapala się tuż przed chwyceniem klamki i pociągam jednym ruchem, drzwi się odblokowują i otwierają, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.

Zawsze działa dla mnie.

Właśnie wziąłem dwa lub trzy palce i szybko przesunąłem po klamce i odszedłem. Nie ma potrzeby szukać idealnego miejsca.

Nie chcę być głupcem, który pojawi się na filmie na YouTube jako osoba macająca swojego '22 Tucson Hybrid limited przez 5 minut na parkingu Walmarts.

Zawsze działa dla mnie i jest o wiele szybsze niż znalezienie wcięcia i dotykanie tylko go.

Przesuwam tak szybko, jak Flash Gordon, że wyprzedzam sygnał dźwiękowy.

Po błyskawicznym przesunięciu sygnał dźwiękowy słychać około 1 sekundy później, gdy odwracam się i zaczynam moją podróż wyjściową.

Powroty są łatwe. Podchodząc do samochodu, światło zbliżeniowe włącza się tuż przed chwyceniem klamki i pociągam jednym ruchem, drzwi się odblokowują i otwierają, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.

Zawsze działa dla mnie.

Czy ktoś to już rozgryzł? Nie mogę sprawdzić, czy moje drzwi są zablokowane po naciśnięciu blokady na pilocie. Chcę sprawdzić, czy są zablokowane, ponieważ mam obsesję i w miejscu mojej pracy jest dużo kradzieży, ale kiedy pilot jest w mojej torebce, po prostu się otwiera, więc nie mogę osobiście potwierdzić, że jest zablokowany, muszę tylko zaufać sygnałowi dźwiękowemu i nie czuję się z tą opcją bezpiecznie, ponieważ nie zawsze ufam maszynom bardziej niż sobie. Ponadto nie mogę zablokować drzwi od wewnątrz samochodu, gdy jest zaparkowany. Właśnie kupiłem ten samochód i muszę się upewnić, że się blokuje, ponieważ pracuję do późna w nocy i podróżuję i nie chcę zostać napadnięty lub coś w tym stylu, gdy parkuję! Jeśli to przydarzy się klientowi, Hyundai będzie miał ogromny pozew o bezpieczeństwo! Trzeba to naprawić. Mój Mazda 3 był łatwy! Mogłem zablokować samochód od wewnątrz, sprawdzić, czy jest zablokowany, a drzwi się nie otwierały, ponieważ otwierały się tylko wtedy, gdy dwukrotnie kliknąłem odblokowanie z pilota lub nacisnąłem przycisk i pociągnąłem w tym samym czasie, mając pilota w pobliżu w torebce. - ale gdybym zostawił pilota w moim Mazdzie 3 i zamknął drzwi, nie zablokowałby się z powodu czujników pilota. Dlaczego ten Tucson 2022 tak nie działa? Bezpieczeństwo to duża sprawa!! Ponadto GPS nie odzwierciedla kierunku skrętu, ile mil przed ekranem licznika kilometrów, zamiast tego muszę cały czas patrzeć z dala od drogi, co nie jest bezpieczne. 38 000, za wszystkie te dzwonki i gwizdki, ale tak naprawdę nie… Mam nadzieję 🤞🏼, że oprogramowanie można zaktualizować!

Myślę, że nigdy nie byłem w pojeździe, który wyłącza blokowanie drzwi za pomocą wewnętrznego przycisku blokady drzwi, gdy drzwi są otwarte.

Blokowanie (i odblokowywanie) tego nowego Tucsona to moja największa skarga (co pozwala ci wiedzieć, jak bardzo ogólnie kocham ten pojazd).

Wyłączenie silnika, otwarcie drzwi i dotknięcie przycisku blokady na wewnętrznej klamce drzwi wydaje się być czymś, co wszystkie samochody powinny pozwalać robić, aby zablokować samochód.

Co gorsza, „dotknięcie i przytrzymanie palca przez kilka sekund na tym małym wgłębieniu na zewnętrznej klamce po wyjściu i zamknięciu drzwi” nie jest zbyt niezawodne. Moja żona lubi po prostu zostawiać klucze w torebce i często musi niezręcznie podnosić torebkę, aby być bliżej klamki, aby to zadziałało, lub wygrzebywać klucze, aby zablokować je pilotem.

Odblokowywanie jest również w podobny sposób w 100% niezawodne, z funkcją „włóż rękę w szczelinę klamki i miej nadzieję, że pilot jest wystarczająco blisko, aby drzwi się odblokowały”.

Ze względu na zdolność pojazdu do rozpoznawania, czy pilot znajduje się w odległości kilku stóp od tej funkcji zdalnego wspomagania parkowania i funkcji automatycznego otwierania tylnej klapy, wydaje mi się jasne, że Tucson MOŻE łatwo wykryć obecność pilota z większej odległości, ale obecne progi obowiązujące przy blokowaniu i odblokowywaniu drzwi są ustawione nieco zbyt surowo.

Ponadto chciałbym, żeby istniała opcja, którą moglibyśmy włączyć, aby automatycznie blokować po opuszczeniu pojazdu i odejściu.

Podsumowując moje skargi/sugestie:
  • Pozwól nam używać wewnętrznego przycisku blokady, aby faktycznie zablokować drzwi po wyjściu z pojazdu.
  • Dostosuj czułość pilota/dopuszczalną odległość dla zewnętrznych funkcji blokowania i odblokowywania
  • Dodaj opcjonalną funkcję automatycznego blokowania, gdy wykryje, że pilot opuszcza rozsądną odległość.
  • BONUS - dodaj obsługę klucza cyfrowego dla iPhone'ów

Czy ktoś to rozgryzł? Nie mogę sprawdzić, czy moje drzwi są zamknięte po naciśnięciu przycisku blokady na pilocie. Chcę sprawdzić, czy są zamknięte, ponieważ mam OCD i w miejscu mojej pracy jest dużo kradzieży, ale kiedy pilot jest w mojej torebce, po prostu się otwiera, więc nie mogę osobiście sprawdzić, czy jest zamknięty, muszę tylko zaufać sygnałowi dźwiękowemu i nie czuję się bezpiecznie z tą opcją, ponieważ nie zawsze ufam maszynom bardziej niż sobie. Ponadto nie mogę zablokować drzwi od wewnątrz samochodu, gdy jest zaparkowany. Właśnie kupiłem ten samochód i muszę upewnić się, że się zamyka, ponieważ pracuję do późna w nocy i podróżuję i nie chcę zostać napadnięty lub coś w tym stylu, gdy zaparkuję! Jeśli to przydarzy się klientowi Hyundaia, będzie ogromny pozew o bezpieczeństwo! Trzeba to naprawić. Mój Mazda 3 był łatwy! Mogłem zamknąć samochód od wewnątrz, sprawdzić, czy jest zamknięty, a drzwi się nie otwierały, ponieważ otwierały się tylko wtedy, gdy dwukrotnie kliknąłem odblokowanie z pilota lub nacisnąłem przycisk i pociągnąłem w tym samym czasie, mając pilota w pobliżu w torebce. - ale gdybym zostawił pilota w moim Mazdzie 3 i zamknął drzwi, nie zamknąłby się z powodu czujników pilota. Dlaczego ten Tucson 2022 tak nie działa? Bezpieczeństwo to duża sprawa!! Ponadto GPS nie odzwierciedla kierunku skrętu w odległości ilu mil z przodu na ekranie licznika kilometrów, zamiast tego muszę cały czas patrzeć w prawo z drogi, co nie jest bezpieczne. 38 000, za wszystkie te dzwonki i gwizdki, ale tak naprawdę nie… Mam nadzieję 🤞🏼, że oprogramowanie można zaktualizować!
Zamykanie drzwi... Zamiast używać pilota, dotknij klamki, aby je zamknąć. Mówię to, ponieważ możesz poczuć, że są zamknięte. Ale rozumiem, co mówisz, zajęło mi trochę czasu, zanim zaufałem, że są zamknięte. Powinieneś usłyszeć, jak się zamykają, usłyszeć sygnał dźwiękowy i zobaczyć migające światła na lusterkach.

Do tego ostatecznego sprawdzenia przez pociągnięcie za klamkę - jedyne, co przychodzi mi do głowy, to odłożyć pilota na tyle daleko, a następnie pociągnąć za klamkę. Nie musi być bardzo daleko.

Możesz również poprosić Bluelink o wysłanie wiadomości, jeśli drzwi pozostaną otwarte, a także możesz sprawdzić online aktualny stan drzwi.

Czy komuś się to udało? Nie mogę sprawdzić, czy moje drzwi są zablokowane po naciśnięciu przycisku blokady na pilocie. Chcę sprawdzić, czy są zablokowane, ponieważ mam OCD i w moim miejscu pracy jest dużo kradzieży, ale kiedy pilot jest w mojej torebce, po prostu ponownie się otwiera, więc nie mogę osobiście sprawdzić, czy jest zablokowany, muszę tylko zaufać sygnałowi dźwiękowemu i nie czuję się bezpiecznie z tą opcją, ponieważ nie zawsze ufam maszynom bardziej niż sobie. Ponadto nie mogę zablokować drzwi od wewnątrz samochodu, gdy jest zaparkowany. Właśnie kupiłem ten samochód i muszę upewnić się, że się blokuje, ponieważ pracuję do późna w nocy i podróżuję i nie chcę zostać napadnięty lub coś w tym stylu, gdy zaparkuję! Jeśli to przydarzy się klientowi Hyundaia, będzie to ogromny pozew o bezpieczeństwo! Trzeba to naprawić. Mój Mazda 3 był łatwy! Mogłem zablokować samochód od wewnątrz, sprawdzić, czy jest zablokowany, a drzwi się nie otwierały, ponieważ otwierały się tylko wtedy, gdy dwukrotnie kliknąłem odblokowanie z pilota lub nacisnąłem przycisk i pociągnąłem w tym samym czasie, mając pilota w pobliżu w torebce. - ale gdybym zostawił pilota w moim Mazdzie 3 i zamknął drzwi, nie zablokowałby się z powodu czujników pilota. Dlaczego ten Tucson 2022 tak nie działa? Bezpieczeństwo to duża sprawa!! Ponadto GPS nie odzwierciedla kierunku skrętu, ile mil z przodu na ekranie licznika kilometrów, zamiast tego muszę cały czas patrzeć w prawo z drogi, co nie jest bezpieczne. 38 000 za wszystkie te dzwonki i gwizdki, ale tak naprawdę nie... Mam nadzieję 🤞🏼, że oprogramowanie można zaktualizować!
1- Wychodząc z samochodu, dotknij zewnętrznej klamki, aby zablokować drzwi. Sygnał dźwiękowy i błysk światła potwierdzają, że jest zablokowany.
2 - Na obu podłokietnikach przednich drzwi znajduje się przycisk blokady/odblokowania. Jest to standard w przypadku wszystkich samochodów, w tym nowego Tucsona. Kiedy zaparkujesz, po prostu naciśnij przycisk blokady, JEŚLI drzwi nie są jeszcze zablokowane.
3 - Tak, wszystko to jest wyjaśnione w instrukcji obsługi.
Rzadko muszę używać pilota. Po prostu siedzi w mojej kieszeni. Potrzebujesz tylko trochę czasu, aby przyzwyczaić się do nowego samochodu. Pokochasz to.

Czy komuś się to udało? Nie mogę sprawdzić, czy moje drzwi są zablokowane po naciśnięciu przycisku blokady na pilocie. Chcę sprawdzić, czy są zablokowane, ponieważ mam OCD i w miejscu, w którym pracuję, jest dużo kradzieży, ale kiedy pilot jest w mojej torebce, po prostu się otwiera, więc nie mogę osobiście sprawdzić, czy jest zablokowany, muszę po prostu zaufać sygnałowi dźwiękowemu i nie czuję się bezpiecznie z tą opcją, ponieważ nie zawsze ufam maszynom bardziej niż sobie. Ponadto nie mogę zablokować drzwi od wewnątrz samochodu, gdy jest zaparkowany. Właśnie kupiłem ten samochód i muszę upewnić się, że się blokuje, ponieważ pracuję do późna w nocy i podróżuję i nie chcę zostać napadnięty lub coś w tym stylu, gdy zaparkuję! Jeśli to przydarzy się klientowi Hyundaia, będzie ogromny pozew o bezpieczeństwo! Trzeba to naprawić. Mój Mazda 3 był łatwy! Mogłem zablokować samochód od wewnątrz, sprawdzić, czy jest zablokowany, a drzwi się nie otwierały, ponieważ otwierały się tylko wtedy, gdy dwukrotnie kliknąłem odblokowanie z pilota lub nacisnąłem przycisk i pociągnąłem w tym samym czasie, mając pilota w pobliżu w mojej torebce. - ale gdybym zostawił pilota w środku mojego Mazdy 3 i zamknął drzwi, nie zablokowałby się z powodu czujników pilota. Dlaczego ten Tucson z 2022 roku tak nie działa? Bezpieczeństwo to duża sprawa!! Ponadto GPS nie odzwierciedla kierunku skrętu w odległości ilu mil przed licznikiem kilometrów, zamiast tego muszę cały czas patrzeć w prawo z drogi, co nie jest bezpieczne. 38 000 za wszystkie te dzwonki i gwizdki, ale tak naprawdę nie... Mam nadzieję 🤞🏼, że oprogramowanie można zaktualizować!
Lekkie dotknięcie tyłu dłoni do zewnętrznej części klamki w obszarze małego wgłębienia bardzo niezawodnie blokuje drzwi. Aby potwierdzić, że samochód jest zablokowany, słucham unikalnego dźwięku związanego z fizycznym włączeniem zamków drzwi, a nie migających świateł lub sygnału dźwiękowego. Po chwili będziesz chciał usłyszeć zarówno zamki drzwi, jak i zamek związany z drzwiami dostępu do paliwa, włączające się w dobrze zdefiniowane kliknięcie.

Czy komuś się to udało? Nie mogę sprawdzić, czy moje drzwi są zamknięte po naciśnięciu przycisku blokady na pilocie. Chcę sprawdzić, czy są zamknięte, ponieważ mam OCD i w miejscu mojej pracy jest dużo kradzieży, ale kiedy pilot jest w mojej torebce, po prostu się otwiera, więc nie mogę osobiście sprawdzić, czy jest zamknięty, muszę tylko zaufać sygnałowi dźwiękowemu i nie czuję się bezpiecznie z tą opcją, ponieważ nie zawsze ufam maszynom bardziej niż sobie. Ponadto nie mogę zablokować drzwi od wewnątrz samochodu, gdy jest zaparkowany. Właśnie kupiłem ten samochód i muszę upewnić się, że się zamyka, ponieważ pracuję do późna w nocy i podróżuję i nie chcę zostać napadnięty lub coś w tym stylu, gdy parkuję! Jeśli to się przydarzy klientowi Hyundaia, będzie ogromny pozew o bezpieczeństwo! Trzeba to naprawić. Mój Mazda 3 był łatwy! Mogłem zamknąć samochód od wewnątrz, sprawdzić, czy jest zamknięty, a drzwi się nie otwierały, ponieważ otwierały się tylko wtedy, gdy dwukrotnie kliknąłem odblokowanie z pilota lub nacisnąłem przycisk i pociągnąłem w tym samym czasie, gdy pilot był w pobliżu mojej torebki. - ale gdybym zostawił pilota w moim Mazdzie 3 i zamknął drzwi, nie zamknąłby się z powodu czujników pilota. Dlaczego ten Tucson 2022 tak nie działa? Bezpieczeństwo to duża sprawa!! Ponadto GPS nie odzwierciedla kierunku skrętu w odległości ilu mil z przodu na ekranie licznika kilometrów, zamiast tego muszę cały czas patrzeć w prawo od drogi, co nie jest bezpieczne. 38 000, za wszystkie te dzwonki i gwizdki, ale tak naprawdę nie... Mam nadzieję 🤞🏼, że oprogramowanie można zaktualizować!
Jestem prawie pewien, że czujnik dotykowy istnieje tylko w drzwiach kierowcy. Więc zablokuj przód, sprawdź tylne drzwi.
Kierunek skrętu GPS zdecydowanie istnieje w konsoli. Po prostu jesteś na złej stronie.
Po prostu spróbuj otworzyć tylne drzwi. Jeśli są zamknięte, się nie otworzą. Również u mnie, kiedy go zamykam, lusterka się składają.

Alan
Brak elektrycznie składanych lusterek w Ameryce Północnej 😭

Po prostu spróbuj otworzyć tylne drzwi. Jeśli są zablokowane, nie otworzą się. Ponadto w moim przypadku, gdy je zablokuję, lusterka się składają.

Alan
Nie powiem ci. Tylne drzwi mogą być zablokowane, a drzwi kierowcy nie. Właściwie, chyba że odblokuję wszystkie drzwi, tak jest zawsze, nie ma klamki do wypróbowania, z wyjątkiem drzwi kierowcy, aby fizycznie upewnić się, że drzwi są zablokowane.

Nie mamy elektrycznie składanych lusterek. Jednak, jak wspomniałem w moim poście, możesz obserwować światło na lusterku lub inne światła, które migają, potwierdzając polecenie.
Ale dla kogoś, kto chce całkowitego potwierdzenia, jedynym sposobem, jaki mogę wymyślić, aby pociągnąć za klamkę, aby się upewnić, jest umieszczenie pilota w pewnej odległości.

Czy komuś się to udało? Nie mogę sprawdzić, czy moje drzwi są zamknięte po naciśnięciu przycisku blokady na pilocie. Chcę sprawdzić, czy są zamknięte, ponieważ mam OCD i w moim miejscu pracy jest dużo kradzieży, ale kiedy pilot jest w mojej torebce, po prostu się otwiera, więc nie mogę osobiście sprawdzić, czy jest zamknięty, muszę tylko zaufać sygnałowi dźwiękowemu i nie czuję się bezpiecznie z tą opcją, ponieważ nie zawsze ufam maszynom bardziej niż sobie. Ponadto nie mogę zablokować drzwi od wewnątrz samochodu, gdy jest zaparkowany. Właśnie kupiłem ten samochód i muszę upewnić się, że się zamyka, ponieważ pracuję do późna w nocy i podróżuję i nie chcę zostać napadnięty lub coś w tym stylu, gdy zaparkuję! Jeśli to przydarzy się klientowi Hyundaia, będzie ogromny pozew o bezpieczeństwo! Trzeba to naprawić. Mój Mazda 3 był łatwy! Mogłem zamknąć samochód od wewnątrz, sprawdzić, czy jest zamknięty, a drzwi się nie otwierały, ponieważ otwierały się tylko wtedy, gdy dwukrotnie kliknąłem odblokowanie z pilota lub nacisnąłem przycisk i pociągnąłem w tym samym czasie z pilotem w mojej torebce w pobliżu. - ale gdybym zostawił pilota w moim Mazdzie 3 i zamknął drzwi, nie zamknąłby się z powodu czujników pilota. Dlaczego ten Tucson z 2022 roku tak nie działa? Bezpieczeństwo to duża sprawa!! Ponadto GPS nie odzwierciedla kierunku skrętu o ile mil przed licznikiem kilometrów, zamiast tego muszę cały czas patrzeć w prawo z drogi, co nie jest bezpieczne. 38 000 za wszystkie te dzwonki i gwizdki, ale tak naprawdę nie... Mam nadzieję 🤞🏼, że oprogramowanie można zaktualizować!
W pobliżu przycisków do okien w drzwiach kierowcy znajduje się słabo widoczna dioda LED, która wskazuje, że drzwi są zamknięte. Brak fizycznych przycisków blokady to moim zdaniem duży błąd. Brak możliwości zablokowania drzwi w przypadku awarii siłownika elektronicznego.

Nie, nie powiem ci. Tylne drzwi mogą być zablokowane, a drzwi kierowcy nie. Właściwie, chyba że odblokuję wszystkie drzwi, tak jest zawsze, nie ma klamki do wypróbowania, z wyjątkiem drzwi kierowcy, aby fizycznie upewnić się, że drzwi są zablokowane.
To dlatego, że twój jest tak ustawiony. Mój jest ustawiony tak, aby odblokowywać wszystkie drzwi po wyłączeniu pojazdu.

W pobliżu przycisków okien na drzwiach kierowcy znajduje się ledwo widoczne światło LED, które wskazuje, że drzwi są zablokowane. Brak fizycznych przycisków blokady to moim zdaniem duży błąd. Brak możliwości zablokowania drzwi w przypadku awarii siłownika elektronicznego.
Zgadza się, o tym małym świetle zapomniałem.

Myślę, że nigdy nie byłem w pojeździe, który wyłącza blokowanie drzwi za pomocą wewnętrznego przycisku blokady drzwi, gdy drzwi są otwarte.

Blokowanie (i odblokowywanie) tego nowego Tucsona to moja największa skarga (co pozwala ci wiedzieć, jak bardzo ogólnie kocham ten pojazd).

Wyłączenie silnika, otwarcie drzwi i dotknięcie przycisku blokady na wewnętrznej klamce drzwi po prostu wydaje się czymś, co wszystkie samochody powinny pozwalać robić, aby zablokować samochód.

Co gorsza, "dotknięcie i przytrzymanie palca przez kilka sekund na tym małym wgłębieniu na zewnętrznej klamce po wyjściu i zamknięciu drzwi" nie jest zbyt niezawodne. Moja żona lubi po prostu zostawiać klucze w torebce i często musi niezręcznie podnieść torebkę, aby być bliżej klamki, aby to zadziałało, lub wyjąć klucze, aby zablokować je pilotem.

Odblokowywanie jest również w podobny sposób niezbyt niezawodne, z funkcją "włóż rękę w szczelinę klamki i miej nadzieję, że brelok jest wystarczająco blisko, aby drzwi się odblokowały".

Ze względu na zdolność pojazdu do rozpoznawania, czy brelok znajduje się w odległości kilku stóp od tej funkcji zdalnego wspomagania parkowania, oraz funkcję automatycznego otwierania tylnej klapy, wydaje mi się jasne, że Tucson MOŻE łatwo wykryć obecność breloka z większej odległości, ale obecne progi blokowania i odblokowywania drzwi są ustawione nieco zbyt surowo.

Ponadto chciałbym, żeby istniała opcja, którą moglibyśmy włączyć, aby automatycznie blokować drzwi po opuszczeniu pojazdu i odejściu.

A zatem, podsumowując moje skargi/sugestie:
  • Pozwól nam używać wewnętrznego przycisku blokady, aby faktycznie zablokować drzwi po wyjściu z pojazdu.
  • Dostosuj czułość/dopuszczalną odległość breloka dla zewnętrznych funkcji blokowania i odblokowywania
  • Dodaj opcjonalną funkcję automatycznego blokowania, gdy wykryje, że brelok opuszcza rozsądną odległość.
  • BONUS - dodaj obsługę klucza cyfrowego dla iPhone'ów
Zgadzam się w 100%... nienawidzę nowych funkcji blokowania Tucsona... chcę go zwrócić. Czasami robię wszystko normalnie i kiedy zamykam samochód, nie przestaje wydawać dźwięku, że kluczyk jest poza samochodem... podczas gdy to nieprawda. A kiedy to się dzieje, nie ma sposobu, aby zablokować f.... samochód, chyba że uruchomisz go ponownie i ponownie wyłączysz. Również jeśli zostawisz drzwi otwarte i tak je znajdziesz, nie ma możliwości zablokowania drzwi, ponieważ nie masz klucza. Wow. A potem masz cały hałas, który dochodzi z tylnych pasów bezpieczeństwa. Czyje dzieci znajdują czas, aby włożyć pasy bezpieczeństwa do otworu, aby nie uderzały o plastik...?

Każda Honda, którą kiedykolwiek posiadałem, tak działa. Nie można zamknąć samochodu od zewnątrz bez kluczyka lub pilota. Zamek wewnętrzny służy tylko do zamykania lub otwierania samochodu od wewnątrz. I to: "Czasami robię wszystko normalnie i kiedy wyłączam samochód, nie przestaje wydawać dźwięku, że kluczyk jest poza samochodem... kiedy to nieprawda". Jeśli kluczyk nie jest poza samochodem, to musi być wewnątrz samochodu, w takim przypadku samochód będzie na ciebie trąbił. Nie pozwoli ci również zamknąć samochodu przyciskami blokady na zewnętrznych klamkach drzwi, jeśli pilot znajduje się wewnątrz samochodu, chyba że masz inny pilot w zasięgu na zewnątrz. Odkryłem to, kiedy moja żona zostawiła pilota w kieszeni kurtki, która była w samochodzie. Próbowałem zamknąć samochód przyciskami zewnętrznymi, a samochód tylko zatrąbił, ponieważ mój pilot był w moim domu. Zabezpieczają się niemal pod każdym kątem, aby uniemożliwić zamknięcie kluczyków w samochodzie.

Każda Honda, którą kiedykolwiek posiadałem, tak działa. Nie można zamknąć samochodu od zewnątrz bez kluczyka lub pilota. Zamek wewnętrzny służy tylko do zamykania lub otwierania samochodu od wewnątrz. I to: "Czasami robię wszystko normalnie i kiedy wyłączam samochód, nie przestaje wydawać dźwięku, że kluczyk jest na zewnątrz samochodu... kiedy to nieprawda". Jeśli kluczyk nie jest na zewnątrz samochodu, musi być wewnątrz samochodu, w którym to przypadku samochód wyda sygnał dźwiękowy. Nie pozwala również na zamknięcie samochodu przyciskami blokady na zewnętrznych klamkach drzwi, jeśli pilot znajduje się wewnątrz samochodu, chyba że masz inny pilot w zasięgu na zewnątrz. Odkryłem to, gdy moja żona zostawiła pilota w kieszeni kurtki, która była w samochodzie. Próbowałem zamknąć samochód przyciskami zewnętrznymi, a samochód tylko wydał sygnał dźwiękowy, ponieważ mój pilot był w moim domu. Zabezpieczają się przed każdym kątem, aby uniemożliwić zamknięcie kluczyków w samochodzie.
Okropne, nie wiedziałem, miałem stary model accorda, więc zamykanie nie było problemem. Ale to nie jest dobrze przemyślane. Na przykład wracam do domu z supermarketu, a moja rodzina pomaga mi rozładować zakupy. Moje dziecko jest ostatnie, które przynosi rzeczy i powinno móc zamknąć drzwi, żebym ja, który mam kluczyk, nie musiał iść i ich zamykać.... podstawowe potrzeby zamykania 101.

Okropne, nie wiedziałem, miałem stary model accorda, więc zamykanie nie było problemem. Ale to nie jest dobrze przemyślane. Na przykład wracam do domu z supermarketu, a moja rodzina pomaga mi rozładować zakupy. Moje dziecko jest ostatnim, które przynosi rzeczy i powinno móc zamknąć drzwi, żebym ja, który mam klucz, nie musiał iść i zamykać.... podstawowe potrzeby związane z zamykaniem 101.
Oto pomysł. Bądź ostatnim, który przynosi rzeczy. Lub zamykaj samochód zdalnie z wnętrza domu.

To, czego nie lubię, to sposób, w jaki Nissan robi to w nowym samochodzie mojej żony. Możesz zablokować drzwi z pilotem w środku. Tak, możesz je odblokować tak, jakbyś go trzymał, ale każdy inny też mógłby to zrobić, gdyby zdecydował się spróbować, a ty nie zorientowałbyś się, że jest w samochodzie.

H

Prawdopodobnie tam poszedłem i musiałem iść do łazienki... a ściany tutaj na dole są z betonu, sygnał pilota nie dociera do samochodu.
Myślę, że to musi być to i chybić z betonem, jak w wielu domach tutaj na dole, mój też jest z betonu i sygnał przejdzie z jednego końca domu na drugi do garażu.

41 - 60 of 178 Posts