Hyundai Forums banner

Fluidic Sculpture.......kto kogo skopiował?

10K views 28 replies 18 participants last post by  rscottbau  
#1 ·
#5 ·
Hyundai skopiował Mercedesa. Ten kształt jest już częścią ich oferty. Ale tak naprawdę to mnie nie obchodzi. Oba samochody wyglądają ładnie i nigdy bym nie pomyślał, że jeden jest drugim.

Image
Tak, jeśli odkopiesz wątek "za co wzięto twoją sonatę", wiele osób powiedziało benz. Cholera, ja też popełniłem ten błąd, kiedy po raz pierwszy zobaczyłem Sonatę z boku.

#7 ·
Mercedes zdecydowanie był pierwszy z 4-drzwiowym stylem coupe. Potem VW i Hyundai wskoczyli na ten trend. Teraz Audi i BMW mają swoje własne wersje. Żaden z nich tak naprawdę nie wygląda zbyt podobnie, moim zdaniem. Właściwie wczoraj jechałem obok CLS AMG i śmiałem się, myśląc, że AMG kosztuje co najmniej cztery razy więcej niż mój Hyundai, który moim zdaniem jest o wiele ładniejszym samochodem.

Jeśli chcesz porozmawiać o tym, kto kogo skopiował, myślę, że nowa koncepcja Infiniti jest bezczelnym zerżnięciem z Sonaty. Właściwie to komplement!

#8 ·
Właściwie wczoraj jechałem obok CLS AMG i śmiałem się, myśląc, że AMG kosztuje co najmniej cztery razy więcej niż mój Hyundai, który moim zdaniem jest o wiele ładniejszym samochodem.
Naprawdę myślę, że przesadzasz. Hyundai'e to fajne samochody... ale wcale nie w klasie AMG. Nie muszą polegać na agresywnej stylizacji. Czysta moc, osiągi i wyrafinowanie w AMG. Uważam, że są o wiele bardziej seksowne niż nasze samochody ze względu na linie.

#9 ·
Nie płacisz tylko za zewnętrzny styl AMG. Zdominuje on Sonatę pod względem samej mocy, a wnętrze jest o wiele, WIELE wyższej jakości.
Muszę się zgodzić, że bardziej podoba mi się wygląd zewnętrzny Sonaty niż CLS, ale linie CLS AMG po prostu krzyczą: PATRZ NA MNIE, JESTEM SZYBKIM SKURWYSYNEM!!!

Te tylne światła Infiniti z pewnością przypominają mi koreańskie tylne światła LED Sonaty.

#12 ·
Mercedes to tylko nazwa z wysoką ceną. Hyundai daje lepszy stosunek jakości do ceny.
Bingo. Jasne, AMG jest szybszy... może jest nawet bardziej solidny i dopracowany. Ale dla mnie jazda jednym z nich nie krzyczy "Hej, patrzcie, jak szybko potrafię jechać!", tylko "Hej, mam więcej pieniędzy niż rozumu!" Dużo bardziej zadowala mnie samochód za 30 000 dolarów i 110 000 dolarów w banku.

#14 ·
Ten Benz na pierwszym zdjęciu jest taaaaaaki seksowny....przód wygląda wspaniale. Koła jednak muszą zniknąć :(

#22 ·
Uwielbiam mojego Sonatę i myślę, że reprezentuje on prawdopodobnie jedną z najlepszych wartości dla zwykłych ludzi takich jak ja. Moja żona i ja zarabiamy więcej niż wystarczająco, aby kupić samochody z segmentu Merc/BMW/Audi (oboje mamy sześciocyfrowe pensje), ale ciężko pracujemy na nasze pieniądze, a samochody w 99% czasu są głównie środkiem transportu. Nie możemy patrzeć na wydawanie takich pieniędzy na stale tracący na wartości składnik majątku i wolelibyśmy przeznaczyć te pieniądze na nasz dom, rozrywkę, nasze dzieci i przyszłość. Miałem znajomych/współpracowników, którzy mieli eleganckie samochody (BMW M3, Audi S4, MB E550, BMW 750i), a te samochody są dobrze zbudowane, szybkie i mają w sobie coś, co sprawia, że są wyjątkowe. Problem polega na tym, że płacisz za każdy grosz, utrzymanie ich kosztuje fortunę i jeszcze więcej, a kiedy się psują, kradną ci portfel.

Jeśli wygram na loterii, kupię jeden z nich, ale dopóki muszę dbać o moje pieniądze, budżet i wszystko to, daj mi Sonatę Turbo przez cały dzień, każdego dnia.

#27 ·
Uwielbiam mojego Sonatę i myślę, że reprezentuje on prawdopodobnie jedną z najlepszych wartości dla zwykłych ludzi takich jak ja. Moja żona i ja zarabiamy więcej niż wystarczająco, aby kupić pojazdy z wyższej półki Merc/BMW/Audi (oboje mamy sześciocyfrowe pensje), ale ciężko pracujemy na nasze pieniądze, a samochody w 99% czasu służą głównie do transportu. Nie wyobrażamy sobie wydawania takich pieniędzy na stale deprecjonowany składnik aktywów i wolelibyśmy przeznaczyć te pieniądze na nasz dom, rozrywkę, nasze dzieci i przyszłość. Miałem przyjaciół/współpracowników, którzy mieli kilka eleganckich samochodów (BMW M3, Audi S4, MB E550, BMW 750i), a te samochody są dobrze zbudowane, szybkie i mają w sobie coś, co sprawia, że ​​są wyjątkowe. Problem polega na tym, że płacisz za każdy grosz, utrzymanie ich kosztuje fortunę, a potem jeszcze więcej, a kiedy się psują, kradną ci portfel.

Jeśli wygram na loterii, kupię jeden z nich, ale dopóki muszę dbać o moje pieniądze, budżet i wszystko to, daj mi Sonatę Turbo każdego dnia.
Oklaskuję ten sposób myślenia. Nie chodzi o to, że jest coś złego w ludziach, którzy mają środki na kupno drogiego samochodu! I nie chodzi o to, że wielu z nas nie chciałoby go mieć. Ale wydawanie znacznie poniżej swoich możliwości to rodzaj praktyki, która ostatecznie utrzyma ich w stanie wypłacalności. Zbyt wiele osób (w tym ja) wpadło w pułapkę wydawania więcej niż jest to rozsądne w danym momencie.

Sonata może nie być Mercedesem ani BMW, ale to świetny samochód za to, co na niego wydajesz!!

#25 ·
Wszystkie samochody mają swoje zalety i każdy z nas podejmuje własne decyzje dotyczące tego, jakie samochody kupić, kierując się własnym zestawem parametrów.

W żaden sposób, kształt ani forma nie uważam, że Sonata jest tak dobra (ogólniel) jak większość Mercedesów, BMW, Audi itp. Ale stylizacja to zupełnie inna para kaloszy i nie ma wątpliwości, że Sonata ma piękną stylizację i w niektórych przypadkach jest stylizowana lepiej niż niektóre z droższych samochodów, które właśnie wymieniłem.

Spójrzmy prawdzie w oczy............Hyundai trafił w dziesiątkę z "Fluidic Sculpture". Byli pierwsi, którzy umieścili ją w samochodzie, który sprzedaje się w setkach tysięcy rocznie w cenie, na którą stać przeciętną osobę. Chwała im za to.

#28 ·
Istnieje ogromna różnica w osiągach, wyglądzie itp. w AMG w porównaniu do Sonaty. Moja babcia jest właścicielką Mercedesa S65 AMG z 2009 roku i powiem wam, że to niesamowita rzecz. Jedynym problemem, jaki z nim mam, jest to, ile waży podczas hamowania przy dużych prędkościach. Układ kierowniczy jest bardziej precyzyjny, samochód jest płynniejszy, wnętrze znacznie bardziej luksusowe. Chodzi mi o to, że sufit jest wygięty. Większość samochodów z wyższej półki to tylko nazwa, ale jeśli chodzi o osiągi, AMG wychodzi na prowadzenie.

Ale uwielbiam sposób, w jaki jeździ moja Sonata i jestem dumny, że ją posiadam. Poza tym za 23 tys. dolarów to naprawdę świetny samochód. :)

#29 ·
Chodzi o priorytety.
Kupiłem nowego sedana G37, 3-letniego certyfikowanego BMW 535 i nowego Sonatę SE 2.0T.
Sonata nie jest w tej samej klasie co inne, ale za 10-15 tys. dolarów jestem gotów zejść do klasy Sonaty i zrezygnować z części prowadzenia i osiągów, aby nadal uzyskać niesamowitą wartość przy znacznie niższych kosztach eksploatacji. To nie znaczy, że jest to właściwa decyzja dla każdego, ale dla mnie była.