Hyundai Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
ignition light and handbrake warning light both come on changed alternator
but still both lights on and not charging can anyone give me any ideas to the problem
many thanks
 

·
Registered
Drives : Nissan NV200 Flies : Rans S6ES
Joined
·
15,272 Posts
Does the battery warning light switch off if you disconnect the alternator harness connector?
Have you checked the 12V power supply on the harness connector?
 

·
Registered
2007 Honda CRV
Joined
·
4,575 Posts
Did you measure the voltage across the battery with the engine off?
At the post or at the connector terminal?
Did you measure the voltage across the battery with the engine running?

What do you mean by ignition light?
Is it the check engine light? Malfunction Indicator Light?
Do you have a scanner or code reader?
Read codes and tell us

As for brake light, check hand brake, brake fluid level is reservoir, and brake switch at pedal
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #5
checked voltage at battery with engine running and off also connecter and all is good.
engine malfunction light goes out when running but ignition/charghing light stays on plus brake warning light.

brake fluid level is full. not checked switch at pedal or hand brake switch.
did have new front pads fitted last week and rear linings cleaned and adjusted and all was fine for about 6/7 days
 

·
Registered
Drives : Nissan NV200 Flies : Rans S6ES
Joined
·
15,272 Posts
both lights still stay on
The lights shouldn't stay on when the alternator harness connector is unplugged. If they're staying on there might be a short circuit on the charge warning light circuit.
 

·
Registered
2007 Honda CRV
Joined
·
4,575 Posts
ignition light and handbrake warning light both come on changed alternator
but still both lights on and not charging can anyone give me any ideas to the problem
many thanks
checked voltage at battery with engine running and off also connecter and all is good.
engine malfunction light goes out when running but ignition/charghing light stays on plus brake warning light.

brake fluid level is full. not checked switch at pedal or hand brake switch.
did have new front pads fitted last week and rear linings cleaned and adjusted and all was fine for about 6/7 days
You say you checked voltages with engine running and not running and all is good. But your opening post says your vehicle is not charging.
Not making much sense.
Would need you to clean all battery posts, terminals, cables, grounding strap and grounding points on chassis
Then we can look up schematics to find how circuit works and what could be wrong
 
1 - 7 of 7 Posts
Top