Hyundai Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I Have a 2002 Elantra and all of the TCM, ABS, AIR BAG and BRAKE lights come on as soon as I push the throtle and the car starts moving forward. I looked inside the owner's manual but all it says is that if all these lights come on at the same time and stay on the car needs to be taken to the dealership ASAP. Has anybody had this problem and if so what was the solution if any? thank you.
Jim
 

·
Registered
Joined
·
17,552 Posts
Quick guess would be dieing/dead alternator that does not cancel the lights after startup.. With engine running, test voltage at battery and look for 13.8 to 14.5 volt.. that is only real item that would affect all the lights at same time.. battery fairly new ? Not an 8yr old battery with maybe dead cell or internal short of battery driving the system nutz ?


Only other option is dealer and have a complete fault code search done of all the modules using the GDS.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #3 ·
QUOTE (sbr711 @ Oct 11 2010, 09:49 PM) index.php?act=findpost&pid=362856
Quick guess would be dieing/dead alternator that does not cancel the lights after startup.. With engine running, test voltage at battery and look for 13.8 to 14.5 volt.. that is only real item that would affect all the lights at same time.. battery fairly new ? Not an 8yr old battery with maybe dead cell or internal short of battery driving the system nutz ?


Only other option is dealer and have a complete fault code search done of all the modules using the GDS.
Thanks for your response. Actually I tried a newer batery to see if that could be the problem but the problem persisted. The lights come off only if the car slows down or stops. Aditionally I can feel that some switch actuates when the car gains speed and all 4 lights turn on, but if i slow down and brake i feel a stroke in the brake pedal and the lights come off.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #4 ·
QUOTE (jimask @ Oct 12 2010, 12:10 AM) index.php?act=findpost&pid=362901
Thanks for your response. Actually I bought a new batery and that seems to have fixed the problem. I deleted the lights using a troubleshoot code reader and i've driven the car for 70 miles so far and no lights have come back so far. I hope they dont come back tomorrow. Thank you again for the solution you gave me.
Jim
 
1 - 5 of 5 Posts
Top