Hyundai Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
will try and explain...
accelerate fully and the revs drop back to about 2.5k, and then rise slowly.
it's been on a hi-scan and the code (from memory) was p0221....accelerator pedal circuit B.
the throttle body was also cleaned.
i've bought a used pedal (as hyundai new ones are £400) connected it up and no pedal response at all.
1: is the pedal plug and play or do i have to get it programmed to the car...?

2: it could be the used pedal broken (the person who i bought it off said it came from a car that he drove in to the garage to distmantle)

3. EGR valve......could this be the offender and it really does need a clean?

the light will sometimes come on sometimes not, but will always go out after a few days. no other symptoms really. still feels nippy, although i think that there might be a bit more smoke out of the back.
i do notice that when i turn the engine off the exhaust sounds like it's got a ruddy great big hole in it though (it hasn't i've checked)

phoned a few hyundai dealers, no help really
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #2
it was the accelrator pedal that was faulty, a quick exchange of £280 for the pedal and the garage to fit solved it.
also had the immobiliser ring replaced too as that has an intermittent fault!
 

·
Registered
Joined
·
28 Posts
I've also got a fault that suggests an accelerator pedal problem and have a replacement coming from a wrecked car. Do you know if it ended up being plug and play?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
1 - 3 of 3 Posts
Top