Hyundai Forums banner
1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello,

I need help with my 2001 1.5 Accent. It has not been starting consistantly for the last few weeks. Ive had to use the jump box on it a few times and that worked.

The other day (cold day!) it died at the stoplight after driving for about 20 mins. It made a grinding crunch sound from under the hood as it died. After several attempts on jump box it fired up and ran again for about 15 seconds and died and made sound again.

This repeated itself a few times before I got it towed home.

I removed alternator and it tested good (PASS) at two parts stores...testing 3 times each.

Battery has about 14 volts at the posts without having charged it after event.

What would cause the car to die and make the awful sound? And why would it appear to need a jumpstart?

I was thinking alternator but.....

Please help and thank you!

Rick
 

·
Registered
Joined
·
622 Posts
Hello,

I need help with my 2001 1.5 Accent. It has not been starting consistantly for the last few weeks. Ive had to use the jump box on it a few times and that worked.

The other day (cold day!) it died at the stoplight after driving for about 20 mins. It made a grinding crunch sound from under the hood as it died. After several attempts on jump box it fired up and ran again for about 15 seconds and died and made sound again.

This repeated itself a few times before I got it towed home.

I removed alternator and it tested good (PASS) at two parts stores...testing 3 times each.

Battery has about 14 volts at the posts without having charged it after event.

What would cause the car to die and make the awful sound? And why would it appear to need a jumpstart?

I was thinking alternator but.....

Please help and thank you!

Rick
Do you have any codes stored? Noise could be anything, but the crank sensor is a pretty common problem with cutting off.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I reinstalled the alternator and cranked her up. Same result...noise as she quit. I turned the fan (heater) off and cranked her up again....EUREKA! She stayed running just fine.....moments after I turned fan back on...she moaned n died.

Now what? As long as fan aint blowin...she is driveable. I shall research now...but please do pitch in some thoughts y'all.

No codes btw.

Thanks!
 
1 - 13 of 13 Posts
Top