Stereo turns on but no audio - Hyundai Forums : Hyundai Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools
#1 Old 02-18-2012, 12:32 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Tucson, AZ
2011 Sonata SE
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
gerpolit is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Stereo turns on but no audio

Hey guys, hoping someone can help here. I have a 2011 Sonata with the NAV package, and this morning when I started the car I found that I have no sound coming from my speakers. Stereo powers up just fine, all controls including nav and bluetooth seem to be functioning perfectly, and yet I am getting no audio. Does anyone have any thoughts?
gerpolit is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 02-18-2012, 01:28 PM
Senior Member
 
Xsolara's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Central Wisconsin
drives White 2012 AZERA w/ Tech pkg....2013 Elantra GT
Posts: 1,271
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 56 Post(s)
Xsolara is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally Posted by gerpolit View Post
Hey guys, hoping someone can help here. I have a 2011 Sonata with the NAV package, and this morning when I started the car I found that I have no sound coming from my speakers. Stereo powers up just fine, all controls including nav and bluetooth seem to be functioning perfectly, and yet I am getting no audio. Does anyone have any thoughts?
Try removing the radio fuse for about 60 seconds then put fuse back in hopefully that will reboot the radio
Xsolara is offline  
#3 Old 02-18-2012, 11:37 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Tucson, AZ
2011 Sonata SE
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
gerpolit is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Checked the fuses, unplugged for a bit, nothing, unhooked the battery for a bit, again nothing. Quite frustrating. Any other thoughts?
gerpolit is offline  
#4 Old 02-19-2012, 12:43 AM
Senior Member
 
REBLEVINS's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Saginaw,tx/midwest usa
OWNED 2000 ELANTRA<> 2007 ELANTRA<> 2010 SONATA<> 2012 ELANTRA LTD<> 2013 SANTA FE SPORT
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
REBLEVINS is an unknown quantity at this point
It's sort of like when the ash tray gets full, you have to buy another car.
REBLEVINS is offline  
#5 Old 02-19-2012, 04:28 AM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: South Carolina
2012 Sonata SE 2.4L - Traded in on a 2014 Ford Fusion 2000 Camaro SS
Posts: 1,401
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 36 Post(s)
Dave-S is an unknown quantity at this point
Doesn't the 2011 have a Mute button on the radio? Have you tried playing with that? Do you have any audio with blue tooth?

2012 Sonata SE 2.4L Shimmering White
Traded in for a 2014 Ford Fusion

2000 Camaro SS Black on Black with mods
Dave-S is offline  
#6 Old 03-17-2012, 03:27 PM
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
pgeneste
Quote:
Originally Posted by Xsolara View Post
Try removing the radio fuse for about 60 seconds then put fuse back in hopefully that will reboot the radio
VERY simple to fix!! A cold reset or reboot of the radio, do this by pulling out the memory console fuse in the fuse box next to the steering wheel, (see storing your car for long periods in the battery section of your manual) left it pulled for an hour or two, then pushed it back in (have to use the key as the auto locks will not work when pulled) and all audio sound was restored. Only needed to reset my presets for XM radio and all good to go. Kinda like a Microsoft reboot fix. LoL Best regards to others. Phil

Last edited by pgeneste; 03-17-2012 at 03:32 PM.
pgeneste is offline  
#7 Old 04-06-2012, 06:42 PM
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Boston
Drives Sonata YF Turbo
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
FootballYouBet is an unknown quantity at this point
SE 2.0T with NAV Dimension. Was driving down the street today listening to the radio when suddenly audio cut out completely. I thought it was the radio station gone silent but I changed to CD and IPOD and still got no sound. Volume controls worked still and showed level changes but got no sound. Pulled over. Shut off the car. Started it back up again and after the NAV/Stereo rebooted I got the sound back. Not happy about this with just 1,300 miles on the car.
FootballYouBet is offline  
#8 Old 04-06-2012, 07:56 PM
Senior Member
 
Rob@UNAVi's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: U.S.A.
Accent Elantra Sonata Tucson Genesis coupe Genesis sedan Azera
Posts: 373
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Rob@UNAVi is an unknown quantity at this point
Send a message via Skype™ to Rob@UNAVi
With the Factory Nav system you should also have an upgraded stock amplifier. Fusing may not be the same for it and there could be two causes for why it isnt working. If you have full function of the radio but no sound then it isnt the fuses for the radio but the fuse for the amp, you may need to refer to your owners manual for its location however you may need to consult your local dealership to find out where it is. The other possible issue is speakers most amplifiers have built in protection to prevent damage from the result of a grounded or blown speaker. If you had no problems with the speakers (rattling/buzzing) then you should be ok and it should be a simple fix. I have seen both issues with many different makes of cars so first check all fusing inside and outside under the hood. Good luck hope you solve the issue.

WWW.UNAVI-USA.COM OEM Integrated Navigation For Hyundai/KIA/ and GM vehicles. 1-855-558-6284
Rob@UNAVi is offline  
#9 Old 04-07-2012, 07:02 AM
Senior Member
 
MikeyTG's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hopatcong, NJ
2012 Sonata SE 2.4L with Nav pkg
Posts: 592
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
MikeyTG
Garage
There is a reset hole up near the CD slot that you can stick a pin in to reset the unit, maybe that will get it going again.
MikeyTG is offline  
#10 Old 02-16-2013, 07:45 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Johnstown, PA
Drives 2011 Sonata
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Cocoa57 is on a distinguished road
No sound from radio

I'm having the same problem....no sound from radio. It was working fine and just stopped. Nav system and bluetooth are working, but no sound. Suggestions please!
Cocoa57 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hyundai Forums : Hyundai Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome