Car Alarm Keeps Going Off--checked Hood Switches - Hyundai Forums : Hyundai Forum
 
LinkBack Thread Tools
#1 Old 02-25-2008, 02:03 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
taradenise22
(Thread Starter)
I just drove my 2005 Hyundai Elantra from California to Pennsylvania without a problem. Once I arrived in Pennsylvania I took my car in for a state inspection. About 24 hours later my car alarm kept repeatedly going off. Eventually it stopped. When I tried to start the car it was dead. About 3 days later I had the car jumped. It ran fine. About 3 days later the car alarm randomly went off. I turned the alarm off and ran the car for 30 minutes and it was fine. About 24 hours later the car alarm randomly went off again. I turned it off and started the car. It ran fine. I checked the hood switches which was suggested in another post and they appear to be okay. There also doesn't appear to be any water around the battery.

What else could be causing this problem? Do you think the mechanic who performed the inspection could have hit something--my mother has had problems with them causing new problems after fixing old ones? Could it be the alternator? Could drastic temperature changes cause the problem--it does seem to happen when it goes from bitter cold to warmer, or is that just a coincedence?

Thanks!
taradenise22 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 02-25-2008, 06:36 PM
senior member
 
HyundaiLvr87's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Philadelphia,PA
ME: 2005 Black Obsidian Santa Fe GLS 4WD MOM: 12 Shimmering Silver Elantra GLS with pref. pkg. DAD
Posts: 1,914
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
HyundaiLvr87
Send a message via AIM to HyundaiLvr87
Have you checked to make sure all of the doors are closed? This may seem obvious but this happened to my dad and it has happened to others.

Previous cars:
2005 Steel Blue Santa Fe GLS 4WD
2006 Black Obsidian Santa Fe GLS FWD
2007 Steel Gray Sonata GLS
2008 Slate Blue Santa Fe SE FWD
2011 Phantom Black Sonata Limited
HyundaiLvr87 is offline  
#3 Old 03-23-2008, 03:33 PM
wnd
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bronx
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
wnd
My daughter has the same problem,took it in checked battery,load, amp. volt, told us battery ok ,over a year now still at totally random times it goes off most times at 2-3 AM checked again said the dome light was shorting out the system,ok replaced assembly for dome light .Less than 2 years the battery dies no reason hard time wanted to prorate it not happy about that.
wnd is offline  
#4 Old 06-29-2011, 07:18 AM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
n3os
QUOTE (wnd @ Mar 23 2008, 02:33 PM)
Quote:
My daughter has the same problem,took it in checked battery,load, amp. volt, told us battery ok ,over a year now still at totally random times it goes off most times at 2-3 AM checked again said the dome light was shorting out the system,ok replaced assembly for dome light .Less than 2 years the battery dies no reason hard time wanted to prorate it not happy about that.
i googling and found to solve the problem. check here
n3os is offline  
#5 Old 06-30-2011, 09:34 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
crewieboy
i had the same problem on my elantra ,i fixed my problem as follows ,when you open the drivers door there was a little black push in switch on the door column which when the door is closed pushes in ,on mine it wasnt pushing right in with door closed so my alarm kept going off ,on the inside door lip which presses against switch i stuck a piece of rubber and hey presto when the door closes now it pushes the switch right in and no more alarms going off
crewieboy is offline  
#6 Old 11-28-2012, 07:02 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: culpeper Va
Drives Tucson
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Bob001 is an unknown quantity at this point
How do you reset alarm on a 2008 Tucson hook up battary alarm going off car won't start

Last edited by Bob001; 11-28-2012 at 07:03 PM. Reason: added
Bob001 is offline  
#7 Old 11-29-2012, 02:10 AM
senior member
 
Em-squared's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: near Portland, OR
2012 Nissan Leaf SL; 2012 Nissan X-Terra Pro-4X
Posts: 6,837
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Em-squared is an unknown quantity at this point
Garage
Bob001. Feel free to keep your question here, but you also may want to present the question in the Tuscon subforum so as to get responses from other Tuscon drivers.

Fashionista.



Former driver of 2011 Elantra Limited no tech, and 2010 Genesis Coupe 3.8 Track
Em-squared is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hyundai Forums : Hyundai Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome