engine doesn't start - Hyundai Forums : Hyundai Forum
 
LinkBack Thread Tools
#1 Old 07-15-2012, 01:07 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: ashanti/Ghana
Drives Tucson
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
kofimensah227 is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
engine doesn't start

Hi, just new and would like help.my 2005 hyundai tucson engine dosent start.The engine stopped in the middle of the road and that was it.
kofimensah227 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 07-15-2012, 01:27 PM
ADMINISTRATOR
 
Montego's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South East England
Drives 2 XG's (2001 & 2002) & Ford Escort Van
Posts: 12,575
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Montego has disabled reputation
Garage
welcome to the forums

moving your post over to the tucson forum for a better response

(is it petrol or diesel ? could be a whole number of issues, ie fuel pump, broken cam. belt etc.)



MONTEGO

""""""""""""""""""""""""



Montego is offline  
#3 Old 07-15-2012, 01:45 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: ashanti/Ghana
Drives Tucson
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
kofimensah227 is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Thanks,its petrol.what is broken cam belt
kofimensah227 is offline  
#4 Old 07-16-2012, 05:29 PM
SENIOR MODERATOR
 
newtech's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Ontario, Canada
Drive 2011 Tuscon Ltd., 2014 Subaru XV AWD, Honda Prelude, Honda CRV
Posts: 1,029
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
newtech is an unknown quantity at this point
Hi. Welcome to the forum

Well, what kind of help do you want to have??
newtech is offline  
#5 Old 07-17-2012, 05:39 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: ashanti/Ghana
Drives Tucson
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
kofimensah227 is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
i hav changed the control board and the car stil doesnt start.any idea what to look out for or check?
kofimensah227 is offline  
#6 Old 08-17-2012, 02:33 PM
Junior Member
 
ClintonO's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: PA
2005 Hyundai Tucson GLS
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
ClintonO is an unknown quantity at this point
Garage
Is the engine turning over and just not firing? as in not starting?

2005 Hyundai Tucson GLS
Tinted windows....more mods to come hopefully
ClintonO is offline  
#7 Old 09-14-2012, 03:33 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: NYS
2006 Tuscon 2007 Sonota
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Dad61 is an unknown quantity at this point
My buddy is having the same problem, it just won't start, it was running fine, pulled in the driveway, shut it off and it hasn't started since. We've changed the fuel pump and filter, cam and crank sensors to no avail, there's no spark and no fuel. We've hunted for some kind of reset button or something of the sort.

We're both 50 years old and have been fixing our own stuff all our lives and we're stumped, we don't feel that it's the pcm or anything because there hasn't been any previous problems.

Any info or ideas would be greatly appreciated, thanks in advance. Oh, and I've looked around on this forum 2 or 3 times, I'm still looking.

EDIT: It's a 2006 Hyundai Tuscon with the V6, sorry.

Last edited by Dad61; 09-14-2012 at 03:35 PM.
Dad61 is offline  
#8 Old 12-03-2012, 04:29 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Hull United Kingdom
Drives Hyundai Tucson
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
lisaelxx is an unknown quantity at this point
Hi i have same problem, i have tucson 2006 diesel.I bought the car end of April and the garage have had it back 16 times, and everytime it has a new part fitted, i had a new cambelt fitted in may (the garage were i bought it from fitted it) ive also had my injectors reconditioned, new steering rack, track rod ends, rack rod ends, the list goes on!! then 2 weeks ago my car started up as always i drove about 3 miles and it just conked out on me, i thought i had stalled it. it wouldnt restart.The aa towed it back to where we bought it from. It needs a new engine, they said the bottom of engine was 1/4 turn out so all the inside and top of engine are smashed and cracked!! but they said it wasnt the cambelt that caused the damage it was the oil wasnt getting to the top of engine?? the problem we are haveing now because of all the work and many many new parts this car has had there isnt enough money left on the warranty?? Im gutted any advice would be greatful Thankyou
lisaelxx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hyundai Forums : Hyundai Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome