Difficult Starting - Getz Diesel (15 Crdi) - Hyundai Forums : Hyundai Forum
 
LinkBack Thread Tools
#1 Old 03-31-2009, 04:44 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Johannesburg
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Getzdiesel
(Thread Starter)
Thumbs up

Hi

I have just had my 2nd cambelt service done on my 2004 Getz (180 000Km) and the workshop informed me that the glow plugs are on their way out as the vehicle has a "hard start"

Well, the glow plugs have been replaced (2 weeks ago) but today, my Getz really battled to start, even with a hot engine.

Any idea what else to check?
Getzdiesel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 04-02-2009, 04:29 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
steeleb
I'm having similar problems but mine won't start at all:

I have a 2004 Getz 1.5 CRDi (3 Cylinder engine) with about 115000km on the clock. About a two weeks ago it wouldn't start, so we towed it in to the dealers. After running the diagnostic check they announced the rail pressure sensor needed replacing. They quoted me R9000 for a new one - nearly 13% of the price I'd paid for the car!!! I sourced a Bosch replacement at about R1700 and they have now fitted it to the car. It still won't start.

I am now waiting for the latest feedback from the dealer but I've lost confidence in the reliability of their diagnostic process - what if their diagnostic machine says I need a different part at a similar price again? I can't just keep on paying -imagine I'd taken their R9000 part?? Do you have any experience like this?
steeleb is offline  
#3 Old 04-02-2009, 04:49 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Johannesburg
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Getzdiesel
(Thread Starter)
Yesterday (April 1st) mine refused to start at all. Contacted my closest Bosch agents and thay came and collected my Getz.

According to their diagnostic equipment, there was no problem to be found. Yet the car would still not start.

The common rail sensors were also suspected to be faulty, they cleaned them with some ultra sound equipment, but still no luck. Vic (Bosch Agent) told me that they will be testing the injectors next.

This morning Vic phoned me and said that two of the injectors backflow was to high and something about the 3rd one not working correctly. They are going to repair them and then my car would be back to normal @ R1300 excl VAT per injector.

He also said that it was due to the sulphur in our diesel that causes premature wear and tear and carbon buildup.

Well, now I'm just waiting for my invoice and Getz
Getzdiesel is offline  
#4 Old 04-02-2009, 07:05 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
steeleb
Hi Getzdiesel,

Glad you're getting your Getz back!! Sounds like these Bosch agents know what they're talking about and I may have the same problem - are you able to give me a contact number? I'm not sure where you are - I'm in Pretoria. Even if they're not here, perhaps they could refer me to someone here, cos so far I'm having no joy with the Hyundai people!!
steeleb is offline  
#5 Old 04-02-2009, 08:36 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Johannesburg
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Getzdiesel
(Thread Starter)
Hi Dee Zil

I'm from the West Rand and the agent I use is West Rand Diesel. They can be contacted on 011-762-4251 and you can speak to Vic (Victor).

The problem you have could also be the high preassure pump, situated to the right of the engine, battery side. I had mine repaired by the same agent 1 year ago (100 000Km), for R2800.00 after Hyundai quoted me R8000.00

Yes, I'm lost without my wheels and cannot wait to get her back...
Getzdiesel is offline  
#6 Old 04-06-2009, 02:27 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Johannesburg
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Getzdiesel
(Thread Starter)
Post

Well I got my wheels back on Friday afternoon and R5700.00 less in my pocket, but my Getz is almost like new again.
Getzdiesel is offline  
#7 Old 11-03-2014, 07:12 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
hugert1 is an unknown quantity at this point
Hi All , had a tough saturday with my mother`s 1.5 crdi 2004 model with 121000km on the clock . i replaced 3 dead glow plugs , changed the oil and oil filter , but still she would not start , the engine cranks and cranks and cranks but does not start .
out of pure frustration saturday afternoon late at about 16h00 i decided to change the fuel filter , looked like it has never been changed before anyway . changed it and for some reason she started right up after bleeding the air out of the fuel rail . go figure ? ? as one of the things i did check was the fuel pressure at the rail before the filter swop .
now she starts everytime no problem anymore ? this hard to start problem has been going on for 6 months already and i still cant believe it was as simple a fault as changing the fuel filter . anyway she is running beatifully again . maybe the old filter was too clogged to get a decent fuel flow going ?
hugert1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hyundai Forums : Hyundai Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome