Turn signal relay - Hyundai Forums : Hyundai Forum
 
LinkBack Thread Tools
#1 Old 11-09-2012, 11:39 AM
Hoy
Member
 
Hoy's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Alberta, Canada
Drives 2012 Santa Fe GL 3.5 AWD
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hoy is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Turn signal relay

Quote:
Originally Posted by Hoy View Post
I've changed out all of my external lights for led's, including the turn signals. I had planned on replacing the turn signal relays with led comparable versions but have been unable to find the relays in the fuse boxes. The box that does the actual clicking under the dash seems like it could be it but it looks completely proprietary to this model, and not readily available in the compatible version.

I ended up installing resistors for now but that's caused other problems with my lights. Now when I turn my high beams on all 4 turn signals light up solid and I am unable to use them until I turn the highs off.

So, I would love to know if I do have a relay replacement option for my 2012 Santa Fe


I posted this in the Santa Fe forum but have had no answers so I hope to find one over here


Sent from my iPhone using Autoguide.com App
Hoy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 11-09-2012, 11:42 AM
Hoy
Member
 
Hoy's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Alberta, Canada
Drives 2012 Santa Fe GL 3.5 AWD
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hoy is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Oh it's a 2012 Santa Fe GLS


Sent from my iPhone using Autoguide.com App
Hoy is offline  
#3 Old 11-13-2012, 06:13 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
pamlarry
Your car should be under warranty. Let them take care of this for you.
pamlarry is offline  
#4 Old 11-13-2012, 07:42 PM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Toronto
Accent 2007 GLS
Posts: 164
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
faja is an unknown quantity at this point
Where did you put the resistors? I'm assuming since you're in Canada, you have DRLs which run the high beams in low power mode, correct? Do the signals come on when DRLs are on? Do they also come on if you use the "flash to pass" high beam?
faja is offline  
#5 Old 11-13-2012, 07:54 PM
Senior Member
 
sbr711's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: hiding from those who might be looking for me
I dont own Hyundai car, I drive everybody else Hyundai during day
Posts: 8,851
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 61 Post(s)
sbr711 is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally Posted by pamlarry View Post
Your car should be under warranty. Let them take care of this for you.
Warranty does not extend to user modifications,, applies only to materials and workmanship as supplied by Hyundai.

<--- please fill in the 'location' and 'what you drive' boxes on your personal profile page.
This information makes it much easier for other members to answer/comment on your posts.
sbr711 is offline  
#6 Old 11-13-2012, 08:00 PM
Hoy
Member
 
Hoy's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Alberta, Canada
Drives 2012 Santa Fe GL 3.5 AWD
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hoy is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
I actually don't know if they come on in those instances, I've only been able to check it myself without someone helping, next time I'm down there ill get a helper to push the switch while I watch.

Where I placed them: on the rear signals I installed them between the tail light assembly and the body, spliced using those plastic splice things

The front turn signals took me a while to figure out which wires needed to be bridged with the resistor, I used a bulb with wires on it to find out which wires on the harness were the second live wires to the dual intensity bulbs up front once I found them I stripped some of the tape back from the harness wires and installed the same resistors across those wires. I have a feeling that my problem is up front, I haven't been able to find an actual pin-out diagram for those harnesses so I may have put the resistor across the wrong wires potentially..


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Hoy is offline  
#7 Old 12-04-2012, 11:18 PM
Hoy
Member
 
Hoy's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Alberta, Canada
Drives 2012 Santa Fe GL 3.5 AWD
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hoy is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Still have not found a diagram for that harness, and have confirmed that the resistors are causing the problem. Both sides. Took the resistor off of each side one at a time while testing the turn signals with the high beams on. Still the same problem. In the morning I'm installing my bling lights fog lights ill try to trouble shoot it some more


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Hoy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hyundai Forums : Hyundai Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome