Engine malfunction light is on - Hyundai Forums : Hyundai Forum

Register Home Forums Active Topics Photo Gallery Garage Members List Calendar Auto Loans Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Hyundai-Forums.com is the premier Hyundai Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-10-2012, 04:57 PM   #1 (permalink)
Senior Member
 
Xsolara's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Central Wisconsin
drives White 2012 AZERA w/ Tech pkg....2013 Elantra GT
Posts: 1,128
Xsolara is an unknown quantity at this point
Default Engine malfunction light is on

Engine light just went on today (sat.)
Car seems to run just fine. I set up an appointment for Monday morning and will let you guy's know what the problem is.
This is the fifth Huyndai I have owned and this is the first time I had any problem that required warranty service. I guess my luck has run out.
P.S. I did check to make sure gas cap was on tight.
Xsolara is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-10-2012, 05:06 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hicksville, N.Y.
Drives 2012 Azera Tech Package Bronze Mist Metallic
Posts: 452
sdigirolamo is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by Xsolara View Post
Engine light just went on today (sat.)
Car seems to run just fine. I set up an appointment for Monday morning and will let you guy's know what the problem is.
This is the fifth Huyndai I have owned and this is the first time I had any problem that required warranty service. I guess my luck has run out.
P.S. I did check to make sure gas cap was on tight.

After you retighten the gas cap it can take uo to 50 miles before it resets. This is only sometimes but as you said you are taking the car in Monday. Let us know what the problem is...
sdigirolamo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-10-2012, 06:32 PM   #3 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Fort Pierce, Florida, USA
Accent 2008, Tango Red Azera 2012, Venetian Red / Black Fog Light Inserts / Rear End Diffuser/Chrome
Posts: 153
pepegot1 is an unknown quantity at this point
Default

And good luck!
pepegot1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-12-2012, 01:16 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Xsolara's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Central Wisconsin
drives White 2012 AZERA w/ Tech pkg....2013 Elantra GT
Posts: 1,128
Xsolara is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by Xsolara View Post
Engine light just went on today (sat.)
Car seems to run just fine. I set up an appointment for Monday morning and will let you guy's know what the problem is.
This is the fifth Huyndai I have owned and this is the first time I had any problem that required warranty service. I guess my luck has run out.
P.S. I did check to make sure gas cap was on tight.
OK got the car back..... turned out to be #1 O2 sensor
It was a P2096 code
Xsolara is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-12-2012, 07:56 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hicksville, N.Y.
Drives 2012 Azera Tech Package Bronze Mist Metallic
Posts: 452
sdigirolamo is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by Xsolara View Post
OK got the car back..... turned out to be #1 O2 sensor
It was a P2096 code
I was thinking an 02 sensor but felt it was a new car and should not have been bad. I guess anything can happen. Did they say why it went bad? It would be interesting to know what the reason was.
sdigirolamo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-12-2012, 09:12 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
sbr711's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: hiding from those who might be looking for me
I dont own Hyundai car, I drive everybody else Hyundai during day
Posts: 8,646
sbr711 is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by Xsolara View Post
OK got the car back..... turned out to be #1 O2 sensor
It was a P2096 code
2096 is for the Bank 1 Sensor 2 Ox sensor..

--> Post Catalyst Fuel Trim System too Lean (Bank 1)
__________________
<--- please fill in the 'location' and 'what you drive' boxes on your personal profile page.
This information makes it much easier for other members to answer/comment on your posts.
sbr711 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hyundai Forums : Hyundai Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Random Question


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 09:56 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.