Engine Noise At Start-Up - Hyundai Forums : Hyundai Forum

Register Home Forums Active Topics Photo Gallery Garage Members List Calendar Auto Loans Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Hyundai-Forums.com is the premier Hyundai Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-13-2013, 05:52 PM   #1 (permalink)
Member
 
Stormchaser's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Farmlands of Southeastern PA
2013 Elantra PZEV-Indigo 2014 SantaFe Sport-Red Previous 2011 Sonata
Posts: 41
Stormchaser is an unknown quantity at this point
Default Engine Noise At Start-Up

Has anyone had any issues hearing any weird noises at car start-up from the engine?

My 13' Elantra Sedan has around 3K on it and a weird noise comes from the engine at start-up. Sometimes it goes away quickly and sometimes it will linger for a while. Any ideas?
Stormchaser is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-13-2013, 06:16 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
5.4FX4's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: La Verne, Ca
2012 Elantra Limited w/ Tech Pkg. Blue Sky
Posts: 1,379
5.4FX4 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Stormchaser View Post
Has anyone had any issues hearing any weird noises at car start-up from the engine?

My 13' Elantra Sedan has around 3K on it and a weird noise comes from the engine at start-up. Sometimes it goes away quickly and sometimes it will linger for a while. Any ideas?
Likely normal, start reading here:

http://www.hyundai-forums.com/231-md...2-elantra.html
__________________
Perspective, try putting things in it sometime.
2012-Currently at 63,xxx miles
*KYB rear shock upgrade
*Michelin Primacy MXM4
5.4FX4 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-13-2013, 07:28 PM   #3 (permalink)
Member
 
Stormchaser's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Farmlands of Southeastern PA
2013 Elantra PZEV-Indigo 2014 SantaFe Sport-Red Previous 2011 Sonata
Posts: 41
Stormchaser is an unknown quantity at this point
Default

Thanks! Did a search and couldnt find anything. I will post there if need be!
Stormchaser is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-13-2013, 10:00 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Toronto Canada
2013 Elantra
Posts: 21
Jess'mod is an unknown quantity at this point
Default

I think I have the same noise from mine (2013 elantra sedan)...I havent been bohered by it since the noise seems to go away rather fast & its unpredictable so not worth taking in to check when the odds are no one will hear anything.

It will be interesting to see if this becomes something people complain about.

Mine was built in Feb if that helps anything, maybe its a defect, maybe not.
Jess'mod is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-13-2013, 10:27 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2013
Location: Florida
'12 Elantra Sedan '12 Chevy Malibu '11 Kawasaki Vulcan 900 And yes, I drive them all.
Posts: 1,849
Easy Rider is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by Stormchaser View Post
a weird noise comes from the engine at start-up.
You don't honestly think that "wierd noise" is a good enough description for anybody to give back any useful advice, do you ??

Easy Rider is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-13-2013, 10:31 PM   #6 (permalink)
Member
 
Stormchaser's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Farmlands of Southeastern PA
2013 Elantra PZEV-Indigo 2014 SantaFe Sport-Red Previous 2011 Sonata
Posts: 41
Stormchaser is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by Easy Rider View Post
You don't honestly think that "wierd noise" is a good enough description for anybody to give back any useful advice, do you ??

This is why I went to the other thread that 5.4FX4 posted the link to. Exact sound on that thread where 2 videos are posted is the same noise my Elantra is making. I did post a comment on that thread regarding the oddness of Hyundai just saying it's 'normal' and not giving us owners a more specific answer.
Stormchaser is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hyundai Forums : Hyundai Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Random Question


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 05:40 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.