Flickering Headlights - Hyundai Forums : Hyundai Forum

Register Home Forums Active Topics Photo Gallery Garage Members List Calendar Auto Loans Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Hyundai-Forums.com is the premier Hyundai Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-23-2009, 04:43 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
oguhcm
Default

I did search for this before submitting....
Having a problem with my 06 Sonata headlights. It appears that when I put the fog lamps or
high beams on the lights dim or flicker. Can't really tell which lamps are dimming/flickering.
Particularly when slowing or taking my foot of the gas. Thinking maybe an alternator problem,
but never seems to occur with low beams. Could it be a bad or marginal lamp???

Thanks in advance
oguhcm is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-23-2009, 04:50 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
duggar62's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: halifax nova scotia
Posts: 115
duggar62
Default

ahh yes . the flickering head lights--plenty of us sonata owners have had this problem--here is a tsb for the fix-http://sonata.jerrystout.us/tsb/voltage_drop_diagnosis.pdf
duggar62 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2009, 12:14 AM   #3 (permalink)
Senior Member
 
SonataRobbie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Fort Worth, Texas
Drives 06 Sonata GLS 3.3; 11 Gen Coupe Track 3.8
Posts: 817
SonataRobbie
Default

QUOTE (dublin @ Jul 23 2009, 03:43 PM)
Quote:
the lights dim or flicker...Particularly when slowing or taking my foot of the gas.

QUOTE (duggar62 @ Jul 23 2009, 03:50 PM)
Quote:
here is a tsb for the fix-http://sonata.jerrystout.us/tsb/voltage_drop_diagnosis.pdf
duggar62 is right, you've got the same problem that many of us have. Here's hoping you're still under warranty (60k). The cables alone are over $300, plus who knows how much for labor. I've got the same problem, but it started after my 60k warranty was gone. Now I don't have the money to get it fixed.
SonataRobbie is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-27-2009, 01:45 AM   #4 (permalink)
Member
 
jestic's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Miami
2006 sonata 3.3l
Posts: 44
jestic
Default

I know exactly what you are talking about. I have been to the dealership 6 times now for the same problem. I have opened a case with hyundai usa the last 3 times and my car is still doing the low voltage thing. Its to the point now that I haven't had my car for more than a month at a time. It sucks.
jestic is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-14-2010, 02:39 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 15
bignickmetro
Default

dont bother testing the ground cables. if your battery is OK, then it IS the ground cables.

see my post here for the fix
http://www.hyundai-forums.com/index.php?s=...st&p=307398
bignickmetro is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-14-2010, 09:10 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
sbr711's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: hiding from those who might be looking for me
I dont own Hyundai car, I drive everybody else Hyundai during day
Posts: 8,270
sbr711 is an unknown quantity at this point
Default

QUOTE (bignickmetro @ Jul 14 2010, 02:39 PM)
Quote:
dont bother testing the ground cables. if your battery is OK, then it IS the ground cables.

see my post here for the fix
http://www.hyundai-forums.com/index.php?s=...st&p=307398

Not the ground cable.... problem is in the positive cable assembly...
__________________
<--- please fill in the 'location' and 'what you drive' boxes on your personal profile page.
This information makes it much easier for other members to answer/comment on your posts.
sbr711 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-15-2010, 10:44 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4,119
mamamia
Default

Yes, positive cable. I had a similar issue and dealer replaced the cable under warranty -- and solved the problem.
mamamia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hyundai Forums : Hyundai Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Random Question


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 12:13 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.